Altijd wat te doen in Emmen

Door Miranda op vrijdag 6 oktober 2017.

Wie aan Drenthe denkt, denkt aan rust, de weidse natuur en waarschijnlijk aan hunebedden. Logisch, want dat is precies wat de provincie zo uniek maakt. Ons villapark is bijvoorbeeld omringd door prachtige landschappen, en je loopt vanuit het park zo de prehistorie in.

Natuurlijk is het heerlijk om te genieten van de rust, maar soms heb je ook behoefte aan wat meer leven in de brouwerij. Gelukkig ligt Emmen op slechts 20 minuten rijden, en daar vind je gegarandeerd iets leuks om te doen. We hebben wat dingen voor je op een rijtje gezet!

Zomers genieten

Emmen noemt zichzelf de ‘Vlinderstad’. Overal in de stad kom je verwijzingen naar dit beestje tegen. Elke zomer wordt er bijvoorbeeld 8 keer de Vlindermarkt georganiseerd. Door het hele centrum ontdek je dan leuke kramen van winkels uit Emmen, en verschillende vlooienkramen. Elke markt heeft weer een ander thema, wat het steeds weer bijzonder maakt! Uiteraard zijn er ook genoeg mogelijkheden om te genieten van een lekker kopje koffie of een goede lunch.

Als je van eten en drinken houdt, zit je in Emmen sowieso gebakken. In het centrum van de stad openen steeds meer zelfstandige ondernemers leuke eettentjes, waar je kunt genieten van allerlei lekkers. Voor wie echt verzot is op eten, is MM Culinair een must! Het eerste weekend van september wordt het Marktplein omgetoverd tot het grootste openluchtrestaurant van Drenthe. Elk jaar doen er zo’n 20 restaurants mee, en heb je de kans om ruim 100 gerechten te proeven.

Op avontuur in de jungle

Ben je met de kinderen op stap? Dan mag een bezoekje aan Wildlands Adventure Zoo Emmen zeker niet ontbreken.  In deze unieke dierentuin worden ruime dierverblijven afgewisseld met spannende attracties. In 1 dag reis je door 3 totaal verschillende gebieden: de jungle van Jungola, de woestijn van Serenga en de ijzige kou van Nortica. Reken maar dat dat indruk maakt!

Ook leuk: een dagje zwemmen in Aquarena. Dit overdekte zwembad heeft een golfslagbad, een wildwaterkreek en een 80 meter lange waterglijbaan! Op het Spettereiland kun je ook met de allerjongsten terecht.

Cultuur in overvloed

Ook op het gebied van kunst en cultuur is er in Emmen genoeg te beleven. Wat dacht je van een bezoekje aan het Atlas Theater, pal naast de ingang van de nieuwe dierentuin? Van cabaret tot jeugdvoorstellingen, en van dans tot opera: er zit vast iets tussen dat je leuk vindt.

Ook het oude dierenpark is absoluut de moeite van een bezoekje waard. Het park, dat midden in het centrum van Emmen ligt, wordt de komende jaren omgetoverd tot ‘creatief mensenpark’. Je vindt er nu al een aantal galerieën, een museum voor Tibetaanse kunst en een escape room. Het park is vrij toegankelijk, dus je kunt er ook gewoon even rustig doorheen wandelen. Wees gerust, je zult geen verdwaalde krokodillen tegenkomen.

Heerlijk thuiskomen

Af en toe is het best leuk om de drukte op te zoeken. Maar het is nog veel fijner om daarna de rust weer op te kunnen zoeken. Dat kan perfect op Villapark de Hondsrug. Onze luxe vakantiehuizen zijn van alle gemakken voorzien, zodat je heerlijk kunt nagenieten van alle leuke dingen die je in Emmen gezien en gedaan hebt!

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Groen, groener, groenst. En bruin.

Vrijwel tegelijk komen we bij de receptie aan van Villapark De Hondsrug, mijn dochter met haar gezin in de eerste auto, ik in de tweede, komend uit tegenovergestelde richting. Ilona ontvangt ons allerhartelijkst, voorziet ons van de nodige informatie en wenst ons een prettig weekend samen.
Oma, mag ik bij jou in de auto? vraagt de jongste, mijn pittige kleindochter van zes.

Lees verder >

Terug naar de natuur ... in Drenthe

Door Silke op vrijdag 9 november 2018.
Categorieën:ActiviteitenNatuur

In Drenthe is de natuur overal. Als u uw vakantie doorbrengt in een van de vakantiehuizen op Villapark De Hondsrug zult u ervaren hoe het vele groen, de hoge bomen én het gebrek aan Randstedelijke drukte en verkeer een rustgevend effect hebben. Het gevoel van haast en druk verdwijnt, u krijgt echt weer even tijd voor elkaar en aandacht voor de groene omgeving.

Lees verder >

Hunebedden in Drenthe

Door Silke op donderdag 25 januari 2018.

In Nederland zijn meer dan 60.000 monumenten te vinden. Prachtige kerken, kloosters, musea, fabrieken en woonhuizen staan op de nationale monumentenlijst en kunnen overal in ons land bewonderd worden. Maar wist u dat de oudste monumenten van ons land in Drenthe te vinden zijn? Het zijn de unieke hunebedden die vooral in Drenthe te vinden zijn. In deze groene provincie kunt u nog 52 hunebedden vinden.

Lees verder >