Heerlijk fietsen in Exloo

Door Miranda op vrijdag 14 juli 2017.

Drenthe is dé fietsprovincie van Nederland. En dat is natuurlijk niet zonder reden, want het is er voor jong en oud heerlijk fietsen. Door het uitgebreide netwerk van fietsroutes kom je op de mooiste plekken. Geniet van de rust in de natuur, bekijk de mooie brinkdorpen of bezoek een van de vele evenementen. Vandaag kijken we naar Exloo, het sieraad van Drenthe.

Voor jong…

Drenthe had lange tijd een suf imago. Maar steeds meer mensen komen er na een bezoekje achter dat dat helemaal niet terecht is! Midden op de Hondsrug ligt het dorpje Exloo. Het gebied rondom Exloo is perfect voor fietstochtjes met het hele gezin. Heerlijk in de frisse lucht, en misschien kunnen de kinderen de route zelf uitstippelen via de duidelijke knooppuntbordjes?

De fietspaden zijn breed, er is weinig verkeer en er zijn veel leuke plekken om even te stoppen. Loop bijvoorbeeld tussen de boomtoppen op het Boomkroonpad, of ga op avontuur met kabouters en trollen in Kabouterland. Langs alle routes zijn ook genoeg plekjes om lekker te picknicken en te spelen. En zelfs de nieuwe Wildlands Adventure Zoo ligt op fietsafstand!

 …en voor oud(er)!

Een van de beste eigenschappen van Drenthe is de veelzijdigheid. Bijvoorbeeld die van de natuur! In de omgeving van Exloo liggen bossen, heidegronden én veengronden. Elk gebied met z’n unieke flora en fauna. Vaak voeren de fietsroutes je langs plekken waar allang geen auto’s meer komen, zodat je echt even tot rust komt.

Ook cultureel gezien is Drenthe een veelzijdige provincie. Er liggen in de buurt van Exloo bijvoorbeeld een aantal hunebedden, en in het Hunebedcentrum lees je alles over de geschiedenis van deze prehistorische grafkamers. En in het schapeninformatiecentrum kom je alles te weten over Exloo’s eigen schaapskudde, die ruim 200 schapen telt!

Verspreid over de hele Hondsrug worden altijd veel leuke festivals en evenementen georganiseerd. Soms in een van de dorpjes, soms midden in de natuur, maar altijd 100% Drenthe. Je ziet vast iets leuks in deze evenementenagenda!

De perfecte uitvalsbasis

Op een paar kilometer van Exloo ligt Villapark de Hondsrug. Dit is de perfecte uitvalsbasis om mooie fietstripjes door de provincie Drenthe te maken. Het park ligt op een landgoed met veel groen, tussen de bossen en uitgestrekte vlaktes. De luxe villa’s zijn van alle gemakken voorzien, zodat je volledig tot rust kunt komen en optimaal kunt genieten van al het moois dat Exloo en omgeving te bieden heeft.

Alvast wat voorpret?

We weten als geen ander dat een leuke trip al begint met de voorpret. Plan daarom alvast wat mooie fietsroutes, bijvoorbeeld hier, hier en hier. Hopelijk tot snel, in het mooie Drenthe!

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Tips voor een zomer met kinderen in Drenthe

Door Silke op woensdag 4 juli 2018.
Categorieën:ActiviteitenCultuur

Wat dacht u van een zomervakantie met de kinderen in de groenste provincie van ons land? Een aantal van onze villa’s en vakantiehuizen op Villapark De Hondsrug zijn nu nog beschikbaar.

Genieten in Drenthe

Drenthe heeft de mooiste natuur en er zijn deze zomer volop activiteiten en uitjes voor uw (jonge) kinderen. Drenthe heeft een groot aantal attractieparken, speeltuinen en dierentuinen die juist voor jonge kinderen erg leuk zijn. Wij zetten onze top 3 voor deze zomervakantie op een rij.

Lees verder >

Vanuit je villa de prehistorie in

Door Miranda op donderdag 21 september 2017.

Veel mensen weten wel dat de Waddenzee op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Maar wat veel minder bekend is, is dat er nog een uniek natuurgebied in Nederland ligt dat een speciale status van het UNESCO heeft gekregen: Global Geopark de Hondsrug.

In dit prachtige gebied vind je niet alleen unieke natuur, maar ook archeologische sporen en een bijzonder cultuurlandschap. Ons villapark ligt midden in het Geopark, wat het de perfecte uitvalsbasis maakt om dit bijzondere stuk Nederland te ontdekken.

Lees verder >

Hunebed Highway

Door Silke op zaterdag 22 september 2018.

De N34 is de provinciale weg die - van Zuidlaren in het noorden tot Emmen in het zuiden - dwars door de provincie Drenthe loopt. Met de onthulling van een speciaal bord is de N34 begin juli officieel omgedoopt tot ‘Hunebed Highway’.

De meeste Hunebedden
In de provincie staan 53 Hunebedden waarvan er 47 dichtbij de N34 staan. Met het introduceren van de naam ‘Hunebed Highway ‘wil de provincie meer toeristen naar het Hondsruggebied trekken.

Lees verder >