Luxe vakantiehuis met Pasen in Drenthe huren

Door Silke op dinsdag 20 februari 2018.
Categorieën:ActiviteitenNatuur

Pasen valt altijd tussen 22 maart en 25 april. Dat komt omdat de natuur bepaalt wanneer het Pasen is. Eerste paasdag is altijd de eerste zondag na de eerste volle maan in de lente. In Nederland en Duitsland vieren we – in tegenstelling tot een aantal andere landen om ons heen - ook tweede paasdag met een lekkere dag vrij. Dat maakt het paasweekend tot een heerlijk lang vakantieweekend. Ideaal om er een paar dagen op uit te gaan. Wat dacht u van een lang weekend in een luxe vakantievilla in de Drentse bossen?

Lekker een luxe huis huren op Villapark De Hondsrug

De vakantiehuizen van Villapark De Hondsrug liggen op de Drentse Hondsrug, aan de rand van het dorpje Exloo. Het is een heerlijke omgeving om te genieten van het ontluikende voorjaar. U wandelt direct vanuit uw vrijstaande villa de natuur in. Of pak de fiets om de prachtige omgeving van het park al fietsend met Pasen te ontdekken.

Mooi weer met Pasen

Het is de laatste jaren met Pasen gemiddeld in ons land steeds iets warmer geworden. Op 24 april 2011 werd zelfs één van de warmste paasdagen ooit gemeten: het werd maar liefst 26 graden! Met een beetje geluk gaat u ook dit jaar met Pasen lekker genieten van het de buitenlucht. Reken maar dat u zult genieten met een kopje koffie op uw eigen terras in het bos!

Eitjes zoeken met Pasen in Drenthe

Een eitje met Pasen, dat hoort er echt helemaal bij. De traditie van het eten van eieren met Pasen is eeuwenoud. De oorsprong ligt bij de oude Germanen. Zij offerden eieren aan Ostara, de godin van de vruchtbaarheid. Wij hebben de gewoonte om mooie gekleurde eieren voor elkaar te verstoppen van de Germanen overgenomen. Reken maar dat u de mooiste verstopplekjes rond uw villa op Villapark De Hondsrug gaat ontdekken!

Kies een luxe vakantiehuis in Drenthe

Op Villapark De Hondsrug kiest u uit luxe villa’s van verschillende types. Telkens compleet en comfortabel ingericht met drie of vier slaapkamers. Zo kunnen opa en oma ook gezellig mee met Pasen!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Een kijkje bij de oosterburen

Geschiedenis van de Hondsrug zelf ontdekken

Door Silke op dinsdag 11 december 2018.

De vakantiehuizen van Villapark De Hondsrug liggen in een oeroud gebied. Meer dan 130.000 jaar geleden, aan het eind van de voorlaatste ijstijd ontstonden in het hart van Drenthe een aantal heuvels (ruggen) van zand en leem, opgestuwd door het schuivende ijs. De hoogste en meest langgerekte heuvel is de Hondsrug.

Lees verder >

Hunebed Highway

Door Silke op zondag 23 september 2018.

De N34 is de provinciale weg die - van Zuidlaren in het noorden tot Emmen in het zuiden - dwars door de provincie Drenthe loopt. Met de onthulling van een speciaal bord is de N34 begin juli officieel omgedoopt tot ‘Hunebed Highway’. 

De meeste Hunebedden
In de provincie staan 53 Hunebedden waarvan er 47 dichtbij de N34 staan. Met het introduceren van de naam ‘Hunebed Highway ‘wil de provincie meer toeristen naar het Hondsruggebied trekken. 

Lees verder >