Mooiste dorpen en steden in Drenthe

Door Silke op maandag 18 juni 2018.

Vakantie in Drenthe is genieten van rust, ruimte en heel veel groen. Maar in Drenthe zijn ook een flink aantal mooie dorpen en steden te vinden. Als u binnenkort op vakantie bent in een van de vakantiehuizen op Villapark de Hondsrug adviseren wij u zeker een bezoekje te brengen aan onze top 5 steden en dorpen in Drenthe.

Zeker bezoeken in Drenthe:

Assen

De hoofdstad van Drenthe staat wereldberoemd bekend om de TT van Assen die hier jaarlijks op het circuit aan de rand van de stad wordt gehouden. Maar ook in het centrum is veel moois te beleven. Aan de veelhoekige Brink vindt u onder andere het voormalige Gouvernementsgebouw (nu Drents Museum), het Drents Archief en de Abdijkerk. Iets noordelijker staat het grote neoclassicistische Paleis van Justitie. In 1892 werd langs de Vaart de Johan Willem Frisokazerne gebouwd, die nog steeds in gebruik is.

Borger

Borger is bekend om de Hunebedden die rond het plaatsje te vinden zijn, waaronder de grootste van Nederland. In het plaatsje is ook het Hunebedcentrum. Hier leert u alles over de geschiedenis van de Hunebedden en hoe ze in Drenthe terecht zijn gekomen.

Emmen

Emmen is een van de meest bekende plaatsen van Drenthe. Dit komt vooral door het dierenpark dat jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt. Dierenpark Emmen is overigens in 2016 verhuisd naar de rand van de stad en heropend als Wildlands Adventure Zoo Emmen

Exloo

Exloo is populair onder gezinnen. Voor kinderen zijn attracties als Kabouterland en een kinderdierentuin heel leuk om te bezoeken. Daarnaast worden er veel activiteiten georganiseerd. Zo vinden jaarlijks het Schaapsscheerdersfeest – met het Nederlands kampioenschap ambachtelijk schaapscheren – en het Festival van Oude Ambachten plaats. Even buiten het dorp ligt de grootste LOFAR – een moderne radiotelescoop – installatie ter wereld.

Orvelte

Orvelte wordt gewoon bewoond, maar heeft ook een functie als museumdorp. In de historische huizen en boerderijen – waarvan een aantal is opengesteld voor het publiek – kunt u zien hoe de mensen vroeger leefden en werkten.

Krijgt u ook zo’n zin in een paar dagen Drenthe?

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Luxe vakantiehuis met Pasen in Drenthe huren

Door Silke op dinsdag 20 februari 2018.
Categorieën:ActiviteitenNatuur

Pasen valt altijd tussen 22 maart en 25 april. Dat komt omdat de natuur bepaalt wanneer het Pasen is. Eerste paasdag is altijd de eerste zondag na de eerste volle maan in de lente. In Nederland en Duitsland vieren we – in tegenstelling tot een aantal andere landen om ons heen - ook tweede paasdag met een lekkere dag vrij. Dat maakt het paasweekend tot een heerlijk lang vakantieweekend. Ideaal om er een paar dagen op uit te gaan. Wat dacht u van een lang weekend in een luxe vakantievilla in de Drentse bossen?

Lees verder >

Vanuit je villa de prehistorie in

Door Miranda op donderdag 21 september 2017.

Veel mensen weten wel dat de Waddenzee op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Maar wat veel minder bekend is, is dat er nog een uniek natuurgebied in Nederland ligt dat een speciale status van het UNESCO heeft gekregen: Global Geopark de Hondsrug.

In dit prachtige gebied vind je niet alleen unieke natuur, maar ook archeologische sporen en een bijzonder cultuurlandschap. Ons villapark ligt midden in het Geopark, wat het de perfecte uitvalsbasis maakt om dit bijzondere stuk Nederland te ontdekken.

Lees verder >

Een plek waar je kan genieten!

Door Miranda op dinsdag 13 juni 2017.

Het is zo’n 25 jaar geleden dat ik als kind met mijn ouders ging kamperen op camping De Hunzebergen in  Drenthe. Ik heb goede herinneringen aan die vakantie. Hoe bijzonder is het dan om later op diezelfde plek te zijn met mijn eigen kinderen? Nu is het geen camping meer, maar vinden we hier Villapark De Hondsrug. Een plek waar je kan genieten van de rust en natuur in Drenthe en toch voldoende voorzieningen hebt.

Lees verder >