Terug naar de natuur ... in Drenthe

Door Silke op vrijdag 9 november 2018.
Categorieën:ActiviteitenNatuur

In Drenthe is de natuur overal. Als u uw vakantie doorbrengt in een van de vakantiehuizen op Villapark De Hondsrug zult u ervaren hoe het vele groen, de hoge bomen én het gebrek aan Randstedelijke drukte en verkeer een rustgevend effect hebben. Het gevoel van haast en druk verdwijnt, u krijgt echt weer even tijd voor elkaar en aandacht voor de groene omgeving.

Ook de kinderen zijn helemaal vrij in Drenthe. De natuur is één grote speeltuin. Op de verschillende belevingspaden en in de speelbossen kan er worden geklommen over boomstronken, geslingerd aan touwen over het water of worden gelopen over een van de belevenispaden.

Staatsbosbeheer onderhoudt in Drenthe wel tien kindvriendelijke speelbossen. Wij noemen onze drie favorieten!

Speelbossen in Drenthe

Speelbos Drents-Friese Wold
Bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Appelscha vindt u het speelbos Drents-Friese Wold. Er zijn houten beesten, een grote speelweide en een speelsloot. Hier vindt u ook het blotevoeten pad. Voel met uw blote voeten het zand tussen de tenen, het koele water, zacht prikkende dennennaalden en takjes. Een prikkelende wandeling voor blote voeten! De afstand is zo’n 2 kilometer. Aan het eind van de route kunt u uw voeten afspoelen. Het is handig om zelf een handdoek mee te nemen.
Locatie: Terwissscha 6 in Appelscha

Speelbos Lorken
Ook in speelbos Lorken kan er worden geklommen in bomen, er kunnen hutten gebouwd worden en met takken gesjouwd. Dit speelbos Lorken ligt in de boswachterij Gieten-Borgen. Een bezoek aan het speelbos is prima te combineren met een wandeling over het Boomkroonpad. Met een wandeling van een half uur door de toppen van de bomen geniet u op een heel bijzondere manier van de natuur. Het boomkroonpad kan alleen bereikt worden via trappen en is daarom niet geschikt voor mindervaliden, honden, of kinderen onder de vier jaar.
Locatie: Steenhopenweg 4 in Drouwen.

Speelbos Emmerdennen
Het speelbos Emmerdennen is een 'natuurlijke speeltuin'. Hier vindt u geen gebruikelijke schommels en glijbanen. Er kan in bomen worden geklommen en over slootjes gesprongen. Ga lekker boomhutten of bruggen bouwen of speel de hele middag verstoppertje in het bos. Niemand hoeft hier op de paden te blijven, het is juist de bedoeling om lekker dwars door het bos te struinen! Locatie: Oude Markeweg in Emmen

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Tips voor een zomer met kinderen in Drenthe

Door Silke op woensdag 4 juli 2018.
Categorieën:ActiviteitenCultuur

Wat dacht u van een zomervakantie met de kinderen in de groenste provincie van ons land? Een aantal van onze villa’s en vakantiehuizen op Villapark De Hondsrug zijn nu nog beschikbaar.

Genieten in Drenthe

Drenthe heeft de mooiste natuur en er zijn deze zomer volop activiteiten en uitjes voor uw (jonge) kinderen. Drenthe heeft een groot aantal attractieparken, speeltuinen en dierentuinen die juist voor jonge kinderen erg leuk zijn. Wij zetten onze top 3 voor deze zomervakantie op een rij.

Lees verder >

Altijd wat te doen in Emmen

Door Miranda op vrijdag 6 oktober 2017.

Wie aan Drenthe denkt, denkt aan rust, de weidse natuur en waarschijnlijk aan hunebedden. Logisch, want dat is precies wat de provincie zo uniek maakt. Ons villapark is bijvoorbeeld omringd door prachtige landschappen, en je loopt vanuit het park zo de prehistorie in.

Lees verder >

Vanuit je villa de prehistorie in

Door Miranda op donderdag 21 september 2017.

Veel mensen weten wel dat de Waddenzee op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Maar wat veel minder bekend is, is dat er nog een uniek natuurgebied in Nederland ligt dat een speciale status van het UNESCO heeft gekregen: Global Geopark de Hondsrug.

In dit prachtige gebied vind je niet alleen unieke natuur, maar ook archeologische sporen en een bijzonder cultuurlandschap. Ons villapark ligt midden in het Geopark, wat het de perfecte uitvalsbasis maakt om dit bijzondere stuk Nederland te ontdekken.

Lees verder >