Tips voor een zomer met kinderen in Drenthe

Blog, Familie, Omgeving

Wat dacht u van een zomervakantie met de kinderen in de groenste provincie van ons land? Een aantal van onze villa’s en vakantiehuizen op Villapark De Hondsrug zijn nu nog beschikbaar.

Genieten in Drenthe

Drenthe heeft de mooiste natuur en er zijn deze zomer volop activiteiten en uitjes voor uw (jonge) kinderen. Drenthe heeft een groot aantal attractieparken, speeltuinen en dierentuinen die juist voor jonge kinderen erg leuk zijn. Wij zetten onze top 3 voor deze zomervakantie op een rij.

Leukste uitjes met kids in Drenthe:

In deze blog hebben wij de leukste uitjes voor het hele gezin op een rijtje gezet. Alle bestemmingen zijn prima bereikbaar vanuit uw vakantiehuis op Villapark De Hondsrug. Zo wordt het een onvergetelijke zomer!

Plopsa Indoor Coevorden
Dit unieke park is maar liefst 15000 m2 groot waarvan 10.000 m2 overdekt is. Plopsaland Indoor Coevorden is het eerste themapark van Studio 100, de Belgische producent van veel succesvolle kinderprogramma’s zoals Bumba, Samson en Gert, Mega Mindy, kabouter Plop en het huis Anubis. De kinderen kunnen hier hun grote tv-helden ontmoeten. Zo is het mogelijk om mee te zingen met Kabouter Plop, en op avontuur te gaan met Mega Mindy. Het park heeft daarnaast ruim 15 attracties die allemaal geschikt zijn voor jonge kinderen. Omdat dit themapark bijna geheel overdekt is, is Plopsa Indoor Coevorden ook geschikt voor een regenachtige dag.

Schaapskooi Ruinen
Net even ten noorden van het Drentse dorp Ruinen vindt u een prachtige schaapskooi aan de rand van de Benderse Heide. De kudde bestaat uit zo’n 300 Drentse heideschapen, herkenbaar aan de meerkleurige wol, de lange staart en de hoorns. Dit ras wordt al eeuwenlang ingezet voor het begrazen van de Drentse heidevelden. De schaapskooi ligt op een schitterende locatie aan de rand van het Nationaal Park Dwingelderveld. Erg leuk om deze omgeving op de fiets te verkennen!

De Drentse Koe in Ruinerwold
De Drentse Koe noemt zich de leukste speelboerderij van Drenthe. Het is een echt boerenbedrijf waar kinderen heerlijk buiten kunnen spelen met het echte ‘boerengevoel’. Je kunt hier dieren aaien, rondrijden op een trekkertje, springen en klimmen in de grote speeltuin of een potje boeren biljarten. In het restaurant kunt u terecht voor koffie, broodjes en frisdrank en … het huisgemaakte Drentse Koe IJs. Als sinds 1999 wordt dit ijs in alle denkbare smaken van dagverse melk gemaakt. Hier wil ieder kind naar toe!

Gerelateerde berichten

No results found

Menu