Interview met Lee Towers

Hunzebergen was ooit in 1970 een door het Pensioenfonds opgezet vakantiepark t.b.v. het Havenbedrijf Rotterdam, om onder meer het personeel in staat te stellen hun vakantie daar te vieren. 

Na de eeuwwisseling werd het een lievelingsproject van de Rotterdamse vastgoedmagnaat Tom Westermeijer Sr. Die er voor tientallen miljoenen een resort met een groot aantal diverse luxe vakantieverblijven uit de Drentse Hondsrug stampte. 

Een aantal van zijn Bn’er vrienden zoals Andre van Duin, de in 2011 overleden TV kok Cas Spijkers, Tonny Eijk en Jacques d’Ancona steunden hem hierbij, maakten reclame of kochten een woning op het park! 

Lee Towers werd sinds 2008 eigenaar van een mooie bosvilla, geschikt voor 8 personen, compleet met een sauna. 

Een bijzondere plek vertelt Leen, want tot vlak achter onze woning, wat tot beschermd gebied is bestempeld, stopte destijds het kruiende ijs uit de ijstijd, waarmee die enorme stenen werden aangevoerd, waaruit later de Hunebedden zouden ontstaan. 

Tom Westermeijer Sr, inmiddels overleden, was een zeer goede vriend van ons. 

Op de officiële openingsdag van het 4 sterren Hunzebergen Hotel en de start van de werkzaamheden t.b.v de ontwikkeling van het park, heb ik gezongen en heeft Andre van Duin ook een goede vriend van Tom, het lint doorgeknipt, aldus de zanger. 

Voor Towers voelde Drenthe een beetje als thuiskomen, aangezien hij daar als kind van een jaar of twaalf op een oude boerderij in Schoonoord, zijn allereerste vakantie doorbracht en kampeerde in een tentje op het weilandje voor de boerderij.  

Hij mocht mee met de ouders en vriendin van zijn oudste broer Ton.  

Wij waren arm thuis en hadden helemaal geen geld voor vakanties, dus wat was ik blij dat ik mee mocht, vertelt Leen nog steeds enthousiast en opgetogen! 

De ouders van mijn schoonzuster zijn in de hongerwinter van 1944 uit Krimpen aan de Lek helemaal naar Drenthe gelopen en hebben daar van een lieve boer en boerin voedsel gekregen, waaruit een warme vriendschap voor het leven is ontstaan! 

Daarna nog elk jaar na de oorlog, gingen ze er weer heen met vakantie, uit respect en vriendschap voor de hulp toen! 

Ja Drenthe, goh wat was dat bijzonder Jaap voor knulletje uit Bolnes, die onder de rook van Rotterdam vandaan kwam! 

Die enorme Hunebedden spraken natuurlijk zeer tot mijn verbeelding, naast al die vennen in de bossen, waar de herten en zwijnen ’s-morgens vroeg kwamen drinken, als wij daar verscholen in het struikgewas naar lagen te kijken man, geweldig! 

Ook de stilte ’s-nachts als je in je tentje lag te mijmeren over wat je allemaal weer had gezien en meegemaakt en waarin je ’s-morgens versteend van de kou wakker werd en jezelf met koud water uit een emmer moest wassen! 

Later droomde ik nog vaak dat ik door de bossen daar liep en verdwaalde, de weg niet meer kon terug vinden, zodat ik soms badend in het zweet met een diepe zucht wakker werd! 

Het huis op het “Villapark De Hondsrug”, zoals het nu heet is bedoeld als belegging en verhuur, tevens uitvalsbasis voor onze kinderen, die er zo nu en dan gebruik van maken. 

Mijn oudste zoon was er nog niet zo lang geleden met zijn gezin en kijkt dan ook of alles er nog netjes en onderhouden bij ligt. 

Zelf zijn we er soms als we VVE vergadering hebben en knopen moeten worden doorgehakt in de Vereniging van Eigenaren. 

Hoe super de luxe van de door Westermeijer gebouwde villa’s ook mogen zijn, de woningen van Puur Exloo, die het park verder aan het ontwikkelen zijn, zijn de overtreffende trap! 

Towers maakt zich daarover geen zorgen, omdat we met elkaar in goed overleg, de stijl en de kwaliteitsnorm van de projecten op elkaar laten aansluiten. 

Wel hebben we in dit stadium zoals overal gebruikelijk is bij elk bouwproject, wat overlast van bouwverkeer en aanleggen van infrastructuur, maar verder bijt het elkaar gelukkig niet! 

Menu