De 5 leukste kerstactiviteiten in Drenthe

Het kerstgevoel is heerlijk, maar hoeft zeker niet alleen op Eerste en Tweede Kerstdag gevoeld te worden. Er worden elk jaar weer veel activiteiten georganiseerd door enthousiaste mensen die het kerstgevoel willen delen. Drenthe is geen uitzondering. Daarom hebben wij vijf van de leukste kerstactiviteiten op een rijtje gezet.

1. De Kerstmarkt Borger

een beeld over de schouder van een klein meisje, dat twee kerstdecoraties in de vorm van een hondje en een kerstman vasthoudt

Wat is nou feestelijker dan een kerstmarkt? In Borger wordt op 11 december een kerstmarkt georganiseerd. Verschillende lokale ondernemers en verenigingen zullen ter plaatse zijn met kraampjes, lekkers en bovenal veel gezelligheid. Vanaf Villapark de Hondsrug is Borger slechts een halfuurtje fietsen of een kwartier met de auto, dus tijdens je winterverblijf is de markt zeker het bezoeken waard!

2. Kerstmarkt Orvelte

De markt in Borger is niet de enige kerstmarkt dit jaar. In de weekenden van 11 en 18 december wordt in Orvelte een klassiek gezellige kerstmarkt georganiseerd tussen de monumentale boerderijen. Er zal zelfs een levende kerststal aanwezig zijn! Beleef dat authentieke kerstgevoel van dichtbij en kom langs!

3. Kerstrondje Ruinerwold

Kerstrondje Ruinerwold is al 21 jaar een terugkerende traditie in het dorp. 10 bedrijven openen hun deuren voor iedereen die op bezoek wil komen. Ze organiseren workshops, verschillende activiteiten en verzorgen uiteraard muziek. Maak kennis met de gastvrije lokale gemeenschap en laat je verrassen.

4. WILDnights in WILDLANDS

een ijsbeer ligt met zijn ogen dicht met zijn snoet tegen het oor van een andere ijsbeer

WILDLANDS in Emmen organiseert rondom de feestdagen de WILDnights. Bezoek de dierentuin in de avond, wanneer het park prachtig is verlicht en waan je in een sprookje. Speciaal voor de gelegenheid zijn er unieke wandelroutes uitgezet die je langs de mooiste plekjes van het park brengen. De WILDnights vinden plaats vanaf 26 december tot en met 9 januari, met uitzondering van oudjaarsdag en nieuwjaarsdag. Een perfecte leuke afsluiter van de kerstvakantie dus!

5. Kerst bij Plopsa Indoor Coevorden

Voor de kleintjes is Plopsa Indoor Coevorden een droomuitje. Kinderen kunnen hier genieten van de leuke en spannende attracties, en hun favoriete figuren zoals Maya de Bij en Bumba ontmoeten. Vanaf 25 december tot en met 9 januari wordt het park in een speciale kerstsfeer gehuld. Beleef een dag vol plezier met je kinderen en haal zelf nostalgische herinneringen op aan jouw favoriete jeugdseries bij Plopsa.


 

Enthousiast geworden? Maak van de kerstdagen echt iets bijzonders met een verblijf bij Villapark de Hondsrug. Bezoek de leukste kerstactiviteiten in de omgeving, en geniet ‘s avonds van je comfortabele vakantiehuis. Boek nu en laat de voorpret alvast beginnen.

Vakantiehuizen

De zekerheid van: