Herfst in Drenthe: de leukste activiteiten

Het is officieel herfst. De tijd van warme truien, hete thee en grote bergen oranjebruine bladeren om in te springen. In Drenthe is in de herfst genoeg te beleven! Op zoek naar iets leuks om met zijn allen te gaan doen? Probeer dan eens een van deze tips.

1. Wildlands Emmen Parade

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is sinds de opening snel een begrip geworden. In dit interactieve park zie je de tofste en leukste dieren van over de hele wereld. Sta oog in oog met de ijsberen of vaar per boot door het oerwoud. Voor de kinderen is er ook een groot speelparadijs. WILDLANDS is een fantastische dag uit voor elke dierenliefhebber. 

In de herfst zijn er ook bijzondere dingen te beleven in en rondom WILDLANDS. Zo organiseert het park in oktober de WILDLANDS Emmen Parade. Dit is een tentoonstelling van 34 kunstolifanten die in het park en het centrum van Emmen worden geplaatst. Een deel van de opbrengst van deze parades gaat ook nog eens naar goede doelen die zich inzetten om olifanten te beschermen. Kortom: absoluut een bezoekje waard!

2. Boomkroonpad

In de herfst is het natuurlijk heerlijk om te wandelen door het oranjebruine bos. Maar heb je dat wel eens van hogerop gezien? Het Boomkroonpad is een 125 meter lang pad dat door de toppen van de bomen op de Hondsrug loopt. Geniet van het prachtige uitzicht en ervaar de natuur op een heel nieuwe manier. Naast het hoge pad zijn er ook veel andere dingen te beleven in dit gebied, zoals een speelweide voor kinderen. Als je in de omgeving van de Hondsrug bent, dan is het Boomkroonpad een uitje dat je niet mag missen.

3. Ga op Eko-Tour

Wil je de natuur van écht dichtbij zien? Boek dan eens uitje bij Eko-Tours! Zij organiseren tours met gids door de Drentse natuur. Met een stil (en milieuvriendelijk) elektrisch voertuig trek je de natuur in om alles van dichtbij te zien. Wat avontuurlijker ingesteld? Huur dan een elektrische Eko-Bike of Chopper en ga samen op pad. De routes van Eko-Tours nemen je mee langs de mooiste plaatsen. 

4. Trek er zelf op uit!

Het blijft in de herfst erg leuk om gewoon zelf op pad te gaan. Trek je laarzen en je warme jas aan, pak je rugzak en ga op pad. Villapark de Hondsrug ligt middenin de natuur, dus in no-time sta je tussen de bomen. Wat dacht je ervan om eikeltjes, dennenappels en kastanjes te gaan rapen? Voor jou is dit nostalgisch, en voor kinderen is het ook heel leuk om deze te verzamelen en in het vakantiehuis mee te knutselen. Wat satéprikkers, een stift, wat lijm en de opties zijn eindeloos! Een kop warme choco erbij en de gezelligheid is compleet. 

 

Zin gekregen in vakantie? Boek dan nu een vakantieverblijf in Drenthe bij Villapark de Hondsrug en laat de voorpret beginnen. Wij zien ernaar uit jullie te verwelkomen.

Bekijk de mooiste vakantiehuizen in de herfst

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen VVV
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal