Tip: Versace-tentoonstelling in Groninger Museum

Ben jij dit voorjaar op ons park? Dan hebben wij een geweldige tip voor designliefhebbers. Op ruim een halfuur rijden van het park kun je de Gianni Versace Retrospective tentoonstelling bewonderen in het Groninger Museum. Verder biedt Groningen genoeg voor een (dag)deel weg! 

Deze prachtige en indrukwekkende tentoonstelling geeft een unieke kijk op het leven en werk van de beroemde Italiaanse modeontwerper Gianni Versace. Met zijn fantastische, kleurrijke en gewaagde tentoonstelling word je meegenomen in een wereld van extravagante kleding. De tentoonstelling is samengesteld uit een grote collectie van Versaces meest iconische en indrukwekkende ontwerpen, waaronder kledingstukken, accessoires en beelden. Bovendien worden design, mode en popmuziek samengebracht op een spectaculaire wijze. 

Gianni Versace - 
Silk Shirt Army - 
© Dirk Patschkowski

Er vallen talloze outfits, interieurdesign, stoffen, filmopnames en accessoiren te bewonderen en bovendien zijn een aantal prachtige vitrines ingericht met Versace's ontwerpen. Daarnaast wordt er ook interessante achtergrondinformatie over zijn leven en carrière op een unieke wijze gepresenteerd. Een van de hoogtepunten van de tentoonstelling is de grote collectie jurken die Versace heeft ontworpen voor beroemdheden. Deze jurken zijn prachtig en laten zien hoe Versaces ontwerpen echt opvallen en indruk maken.

Over het algemeen is de Gianni Versace retrospective in het Groninger Museum een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in modeontwerp en de geschiedenis van de mode. Het biedt een unieke kijk op het leven en werk van een van de grootste modeontwerpers aller tijden en is zeker de moeite waard om te bezoeken.

De tentoonstelling valt te bewonderen t/m zondag 7 mei. Kijk voor alle informatie op de website van het Groninger Museum.

Fotocredits header: © Siese Veenstra

De zekerheid van: