Heerlijk fietsen in Exloo

Blog, Drenthe, Omgeving

Drenthe is dé fietsprovincie van Nederland. En dat is natuurlijk niet zonder reden, want het is er voor jong en oud heerlijk fietsen over de fietsroutes in Drenthe. Door het uitgebreide netwerk van fietsroutes kom je op de mooiste plekken.

Geniet van de rust in de natuur, bekijk de mooie brinkdorpen of bezoek een van de vele evenementen. Vandaag kijken we naar Exloo, het sieraad van Drenthe.

Voor jong…

Drenthe had lange tijd een suf imago. Maar steeds meer mensen komen er na een bezoekje achter dat dat helemaal niet terecht is! Midden op de Hondsrug ligt het dorpje Exloo. Het gebied rondom Exloo is perfect voor fietstochtjes met het hele gezin. Heerlijk in de frisse lucht, en misschien kunnen de kinderen de route zelf uitstippelen via de duidelijke knooppuntbordjes?

De fietspaden zijn breed, er is weinig verkeer en er zijn veel leuke plekken om even te stoppen. Loop bijvoorbeeld tussen de boomtoppen op het Boomkroonpad, of ga op avontuur met kabouters en trollen in Kabouterland. Langs alle routes zijn ook genoeg plekjes om lekker te picknicken en te spelen. En zelfs de nieuwe Wildlands Adventure Zoo ligt op fietsafstand!

 …en voor oud(er)!

Een van de beste eigenschappen van Drenthe is de veelzijdigheid. Bijvoorbeeld die van de natuur! In de omgeving van Exloo liggen bossen, heidegronden én veengronden. Elk gebied met z’n unieke flora en fauna. Vaak voeren de fietsroutes je langs plekken waar allang geen auto’s meer komen, zodat je echt even tot rust komt.

Ook cultureel gezien is Drenthe een veelzijdige provincie. Er liggen in de buurt van Exloo bijvoorbeeld een aantal hunebedden, en in het Hunebedcentrum lees je alles over de geschiedenis van deze prehistorische grafkamers. En in het schapeninformatiecentrum kom je alles te weten over Exloo’s eigen schaapskudde, die ruim 200 schapen telt!

Verspreid over de hele Hondsrug worden altijd veel leuke festivals en evenementen georganiseerd. Soms in een van de dorpjes, soms midden in de natuur, maar altijd 100% Drenthe. Je ziet vast iets leuks in deze evenementenagenda!

De perfecte uitvalsbasis

Op een paar kilometer van Exloo ligt Villapark de Hondsrug. Dit is de perfecte uitvalsbasis om mooie fietstripjes door de provincie Drenthe te maken. Het park ligt op een landgoed met veel groen, tussen de bossen en uitgestrekte vlaktes. De luxe villa’s zijn van alle gemakken voorzien, zodat je volledig tot rust kunt komen en optimaal kunt genieten van al het moois dat Exloo en omgeving te bieden heeft.

Alvast wat voorpret?

We weten als geen ander dat een leuke trip al begint met de voorpret. Plan daarom alvast wat mooie fietsroutes, bijvoorbeeld hierhier en hier. Hopelijk tot snel, in het mooie Drenthe!

Gerelateerde berichten

No results found

Menu