Mooiste dorpen en steden in Drenthe

Drenthe, Nieuws, Omgeving

Vakantie in Drenthe is genieten van rust, ruimte en heel veel groen. Maar in Drenthe zijn ook een flink aantal mooie dorpen en steden te vinden.

Als u binnenkort op vakantie bent in een van de vakantiehuizen op Villapark de Hondsrug adviseren wij u zeker een bezoekje te brengen aan onze top 5 steden en dorpen in Drenthe.

Zeker bezoeken in Drenthe:

Assen
De hoofdstad van Drenthe staat wereldberoemd bekend om de TT van Assen die hier jaarlijks op het circuit aan de rand van de stad wordt gehouden. Maar ook in het centrum is veel moois te beleven. Aan de veelhoekige Brink vindt u onder andere het voormalige Gouvernementsgebouw (nu Drents Museum), het Drents Archief en de Abdijkerk. Iets noordelijker staat het grote neoclassicistische Paleis van Justitie. In 1892 werd langs de Vaart de Johan Willem Frisokazerne gebouwd, die nog steeds in gebruik is.

Borger
Borger is bekend om de Hunebedden die rond het plaatsje te vinden zijn, waaronder de grootste van Nederland. In het plaatsje is ook het Hunebedcentrum. Hier leert u alles over de geschiedenis van de Hunebedden en hoe ze in Drenthe terecht zijn gekomen.

Emmen
Emmen is een van de meest bekende plaatsen van Drenthe. Dit komt vooral door het dierenpark dat jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt. Dierenpark Emmen is overigens in 2016 verhuisd naar de rand van de stad en heropend als Wildlands Adventure Zoo Emmen

Exloo
Exloo is populair onder gezinnen. Voor kinderen zijn attracties als Kabouterland en een kinderdierentuin heel leuk om te bezoeken. Daarnaast worden er veel activiteiten georganiseerd. Zo vinden jaarlijks het Schaapsscheerdersfeest – met het Nederlands kampioenschap ambachtelijk schaapscheren – en het Festival van Oude Ambachten plaats. Even buiten het dorp ligt de grootste LOFAR – een moderne radiotelescoop – installatie ter wereld.

Orvelte
Orvelte wordt gewoon bewoond, maar heeft ook een functie als museumdorp. In de historische huizen en boerderijen – waarvan een aantal is opengesteld voor het publiek – kunt u zien hoe de mensen vroeger leefden en werkten.

Krijgt u ook zo’n zin in een paar dagen Drenthe?

Gerelateerde berichten

No results found

Menu