Terug naar de natuur … in Drenthe

Blog, Drenthe, Familie, Omgeving

In Drenthe is de natuur overal. Als u uw vakantie doorbrengt in een van de vakantiehuizen op Villapark De Hondsrug zult u ervaren hoe het vele groen, de hoge bomen én het gebrek aan Randstedelijke drukte en verkeer een rustgevend effect hebben. Het gevoel van haast en druk verdwijnt, u krijgt echt weer even tijd voor elkaar en aandacht voor de groene omgeving.

Ook de kinderen zijn helemaal vrij in Drenthe. De natuur is één grote speeltuin. Op de verschillende belevingspaden en in de speelbossen kan er worden geklommen over boomstronken, geslingerd aan touwen over het water of worden gelopen over een van de belevenispaden.

Staatsbosbeheer onderhoudt in Drenthe wel tien kindvriendelijke speelbossen. Wij noemen onze drie favorieten!

Speelbossen in Drenthe

Speelbos Drents-Friese Wold
Bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Appelscha vindt u het speelbos Drents-Friese Wold. Er zijn houten beesten, een grote speelweide en een speelsloot. Hier vindt u ook het blotevoeten pad. Voel met uw blote voeten het zand tussen de tenen, het koele water, zacht prikkende dennennaalden en takjes. Een prikkelende wandeling voor blote voeten! De afstand is zo’n 2 kilometer. Aan het eind van de route kunt u uw voeten afspoelen. Het is handig om zelf een handdoek mee te nemen.
Locatie: Terwissscha 6 in Appelscha

Speelbos Lorken
Ook in speelbos Lorken kan er worden geklommen in bomen, er kunnen hutten gebouwd worden en met takken gesjouwd. Dit speelbos Lorken ligt in de boswachterij Gieten-Borgen. Een bezoek aan het speelbos is prima te combineren met een wandeling over het Boomkroonpad. Met een wandeling van een half uur door de toppen van de bomen geniet u op een heel bijzondere manier van de natuur. Het boomkroonpad kan alleen bereikt worden via trappen en is daarom niet geschikt voor mindervaliden, honden, of kinderen onder de vier jaar.
Locatie: Steenhopenweg 4 in Drouwen.

Gerelateerde berichten

No results found

Menu