Attractiepark Slagharen

Heb je een vakantie geboekt bij Villapark de Hondsrug? Dan kan een bezoek aan attractiepark Slagharen niet ontbreken! Slagharen is één van de oudste en bekendste pretparken van ons land en ligt op nog geen 45 minuten rijden vanaf Villapark de Hondsrug.

Slagharen werd begin jaren 60 opgericht als ‘ponypark’; een park met vakantiehuisjes waar oprichter Henk Bemboom bij elk huisje een shetlandpony en een wagentje aanbood. Deze schattige pony’s waren destijds nog een onbekend fenomeen in Nederland, en zo werd het vakantiepark binnen korte tijd ongekend populair. Het park werd daarom al vroeg uitgebreid met een zwembad en een grote speeltuin. Halverwege de jaren 60 werden daar lachspiegels, een theater en horecagelegenheden aan toegevoegd.

In de jaren daarna groeide Slagharen snel uit tot een echt pretpark. Er kwamen attracties bij, net als een groot zwembad en een monorail: een treintje dat door het park rijdt. Zo veranderde het knusse ‘ponypark’ in het eerste park in Nederland waar bezoekers tegen betaling gebruik mochten maken van de vele attracties. Tegenwoordig worden bezoekers vooral getrokken door het Wilde Westen thema dat terug te vinden is bij de meeste attracties, zoals in de achtbaan Gold Rush, de waterbaan Wild West Adventure en de octopus Tomahawk. Het zwembad is tegenwoordig vervangen een heus tropisch waterpark; het Aqua Mexicana, met een leuk Mexicaans tintje.

Een dagje Slagharen is een gegarandeerd succes voor jong en oud. Heb jij nu nieuwe reisinspiratie gekregen en begint het vakantiegevoel bij jou te kriebelen? Boek dan snel een comfortabele villa bij Villapark de Hondsrug!

Bekijk hier ons aanbod familievilla’s

De zekerheid van: