Beleef het Plankenpad Dwingelderveld

Ben jij er ook aan toe om lekker de natuur in te duiken en even helemaal tot rust te komen? Maak dan een heerlijke wandeling bij natuurgebied Dwingelderveld! Het Nationale Park Dwingelderveld is één van de mooiste natuurgebieden van Nederland en bevindt zich op slechts drie kwartier rijden van ons vakantiepark in Exloo. Bij het Dwingelderveld zijn diverse wandelroutes te vinden maar vooral het plankenpad is een echte aanrader!

Het Dwingelerveld in Drenthe

Het Nationaal Park Dwingelderveld is grotendeels gevormd in de IJstijd en is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Het Dwingelderveld is één van de weinige stukjes rauwe natuur in Nederland en staat bekend om zijn uitgestrekte heidevelden en hoge zandruggen. Over het algemeen is het erg rustig in dit gebied en kan je hele wandelingen maken zonder andere mensen tegen te komen. Een ideaal gebied dus om te wandelen, fietsen, mountainbiken of om wilde dieren te spotten!

Één van de wandelroutes die dwars door het Dwingelderveld gaat is het plankenpad. Deze prachtige wandeltocht is vijf kilometer lang en begint naast Boslounge Spier. Hier kun je de auto gratis parkeren en genieten van een lekkere kop koffie met gebak. De Boslounge is niet altijd geopend. Om teleurstelling te voorkomen is het dus verstandig om eerst online de openingstijden te bekijken.

Het plankenpad in Drenthe

Heb je de koffie op? Dan is het tijd om aan de wandeling te beginnen! Achter de boslounge bevindt zich een houten paal met daarop de verschillende routes. Het plankenpad is aangegeven met de witte bordjes. Deze route is niet geschikt voor kinderwagens. Honden zijn wel toegestaan, mits aangelijnd.

De route zelf is erg verrassend en divers. Van dunne paadjes dwars door dicht bebost gebied tot weidse vergezichten op de paarse heide: op het plankenpad in het Dwingelderveld zie je het allemaal! Daarnaast ziet het plankenpad er in elke periode van het jaar weer anders uit. In het voorjaar is het Dwingelderveld door het veenpluis een zee van wit, in de zomer is de hei prachtig paars en in de herfst geeft het blad het hele gebied een oranje gloed. Een wandeling over het plankenpad is dus in elk seizoen een goed idee!

Boederijvilla met terras te huur in Drenthe

Heb jij ook zin om deze route een keer te proberen maar ben je nog op zoek naar een accommodatie? Kijk dan eens rond op onze website! Villapark de Hondsrug bevindt zich midden in de natuur en op korte afstand rijden van het plankenpad. Het is daarmee een ideale uitvalsbasis voor natuurliefhebbers. Hieronder vind je onze beschikbare woningen!

Bekijk vakantiehuizen

De zekerheid van: