Boomkroonpad

Door de bomen het bos niet zien? Bij Buitencentrum Boomkroonpad zie je het bos over de bomen juist wel! Heb jij al eens gewandeld tussen de boomtoppen? Laat het Boomkroonpad je eerste keer zijn.

Tijdens deze unieke ervaring leer je het Drentse bos op wel een heel bijzondere manier kennen. Deze bijzondere, 150 meter lange tocht begint onder de grond, tussen de boomwortels. Vervolgens gaat het pad langzaam omhoog, langs boomstammen en takken. Onderweg leer je van alles over de Drentse natuur, over het bos en haar flora en fauna. Ten slotte eindig je op de uitkijktoren, tientallen meters boven de grond. Het uitzicht hier is echt adembenemend!

Rondom het Buitencentrum is nog veel meer te beleven. Zo kunnen de kinderen lekker spelen op De Bosweide of in het Lorkenspeelbos. Hier kunnen ze hutten bouwen en broodjes bakken. Leuk én leerzaam! Of kies voor een speurtocht tussen de bomen, of een wandeling met de boswachterij. Zij nemen je mee naar de allermooiste plekjes. Bij het bezoekerscentrum kan je terecht voor allerlei activiteiten, voor een presentatie over het bosleven en voor de leuke souvenirwinkel. Tot slot beginnen hier verschillende fiets- en wandelroutes door de mooie omgeving.

Nieuwsgierig geworden? Check de site van Staatsbosbeheer voor alle informatie, prijzen en bereikbaarheid.

De zekerheid van: