De leukste markten rondom Exloo op een rijtje!

Wat is er nou leuker dan een bezoekje aan de markt? Van een hoop gezelligheid tot hele voordelige koopjes. In deze blog hebben wij de leukste markten rondom Exloo voor jullie op een rijtje gezet! Om het overzichtelijk te houden hebben wij de markten ingedeeld per seizoen. 

Hele jaar door

Braderie met vlomarkt Exloo

Laat je verrassen op de braderie met vlomarkt, die elk jaar meermaals wordt georganiseerd. De markt wordt gehouden in het centrum van Exloo, rondom de oude brink. Op deze markt vind je een groot en gevarieerd aanbod, echt de moeite waard om een kijkje te nemen!  

 

Stadsmarkt Meppel

Elke week is het één groot feest in Meppel. Elke donderdagochtend is op het Kerkplein van 08:00-12:30 markt. Zaterdag wordt een ietwat kleinere markt georganiseerd, maar zeker niet minder gezellig! Deze markt wordt ook gehouden op het kerkplein, maar duurt weliswaar van 09:00-17:00. Geniet daarnaast van de prachtige stad, omringt door fascinerende panden, leuke grachtjes en de vele bruggen. 

Warenmarkt Emmen

Iedere vrijdag kun jij een bezoek brengen aan de grootste warenmarkt van Noord-Nederland. Ga meer dan honderd kramen bijlangs met allerlei verschillende producten, de diversiteit is enorm! De markt kun je bezoeken van 08:00 tot 14:00. Winkel hierna nog even door de gezellige straatjes van Emmen of duik een knus café in.

Asser Warenmarkt

Elke woensdag en zaterdag van 09:00 tot 17:00 wordt de Brinkstraat en de Nieuwehuizen omgetoverd tot een gezellige markt. Van A(ccessoires) tot overheerlijke Z(alm), alles is op deze markt verkrijgbaar! Iedere kraam heeft zijn eigen specialiteit en kunnen jou hierom van het allerbeste advies voorzien. Assen beschikt daarnaast over een groot aanbod horecea en het Drents Museum ligt om de hoek! Genoeg mogelijkheden om je in deze stad nog even te vermaken.

Zomermarkten

Orveltermarkt 

In de zomer nog op zoek naar een leuke markt? In juli en augustus wordt elke zondag een lifestylemarkt georganiseerd. Daarnaast is het monumentale dorp Orvelte ook zeker de moeite waard om even te bezoeken. Geniet na de markt van een lekkere kop koffie of thee in een knus restaurantje. En.. deze markt ligt maar op een halfuurtje rijden van Villapark de Hondsrug! 

Borgermarkt

In de zomer worden ook in het centrum van Borger vakantiebraderieën met vlomarkten georganiseerd. De vlomarkten en braderie worden gehouden op het marktplein en in de Torenlaan. Op deze gezellige markt vind je erg veel verschillende stands. Je kunt hier terecht voor kleding, maar ook voor boeken en diverse lekkernijen. Neem een kijkje op de website voor alle informatie over deze markt. 

Kerstmarkten

Kerstmarkt Orvelte

De kerstmarkt in Orvelte mag je niet missen! Het monumentale dorp wordt in de decembermaand in de perfecte kerstsfeer gebracht. Koop hier jouw kerstcadeau of wandel langs de sfeervolle diverse kramen voor het ultieme kerstgevoel. Ook is er een verwarmd terras met allerlei lekkers. 

De kerstmarkt wordt in december 2022 twee opeenvolgende weekenden (10/11 en 17/18 december) georganiseerd. 

Kerstmarkt Wezup

Een kerstmarkt die je zeker niet mag overslaan bevindt zich in Wezup, een dorpje tussen Westerbork en Emmen. Deze sprookjesachtige kerstmarkt wordt verlicht door honderden waxinelichtjes, de romantische en knusse sfeer is fantastisch! De markt is omgeven door prachtige oude boerderijen en rietgedekte schuren. Bezoekers worden met de huifkar vanaf het parkeerterrein naar de markt gebracht. Voor kinderen is het ook een groot plezier, de markt beschikt over een ballonnenclown en er is veel muziek! 

De kerstmarkt vindt plaats in het weekend van 9 december t/m zondag 11 december (2022). 

Kerstmarkt Borger

Bezoek de Oud-Hollandse kerstmarkt in Borger. Verschillende lokale ondernemers en verenigingen zullen ter plaatse zijn met kraampjes, lekkers en bovenal veel gezelligheid. Vanaf Villapark de Hondsrug is Borger slechts een halfuurtje fietsen of een kwartier met de auto, dus tijdens je winterverblijf is de markt zeker het bezoeken waard!

Deze kerstmarkt wordt op 10 december 2022 georganiseerd.

Ben jij enthousiast geworden om een bezoekje te brengen aan een van deze markten, maar heb jij nog geen verblijf?

Bekijk alle vakantiehuizen

De zekerheid van: