Klimparken

Een klimpark is de ultieme gezinsactiviteit. Lekker samen actief in de buitenlucht, kijken wie er het hoogste durft te klimmen. Volg een smal pad tussen de boomtoppen, en glijd weer naar beneden met een kabelbaan. Parcours komen vaak in verschillende moeilijkheidsgraden en hoogtes, dus jong én oud gaan zich hier niet vervelen. Naast de klimbanen beschikken de meeste van deze parken nog over een tal van andere leuke outdoor activiteiten, zodat je je de hele dag buiten kunt vermaken. In de buurt van Villapark de Hondsrug liggen verschillende klim- en outdoorparken. Wij hebben de 4 leukste voor je op een rij gezet.

1. Joytime Outdoor, Grolloo

Klimpark Joytime in Grolloo labelt zichzelf als de stoerste speeltuin van Drenthe, en in 2018 werd het park uitgeroepen tot leukste uitje van de hele provincie. Dit grote klimparcours ligt bij recreatieplas De Kleine Moere, vlakbij Grolloo. Het park bestaat uit zes parcours, met hoogtes van 2 meter tot wel 10 meter. Het spannendste is misschien we de 200 meter lange kabelbaan, die vanaf een hoogte van bijna 10 meter volledig over het water naar beneden loopt. Je kunt bij Joytime terecht met je gezin, voor een familieweekend of voor een personeelsuitje. In alle gevallen ben je verzekerd van spanning en plezier. Laat die adrenalinekick maar komen!

2. Klimpark Hesselingen, Meppel

Klimpark Hesselingen is een fantastisch hindernissen park, gelegen in Meppel. Het hele park is outdoor, en de klimparcours lopen op tot wel 10 meter boven de grond. Lijkt je dat te hoog voor jouw kinderen? Geen zorgen, er zijn ook parcours op 4 en 7 meter, en een junior parcours op 1 meter hoogte. Dankzij de nieuwste veiligheidssystemen en professionele begeleiders ben je 100% veilig tijdens je klim en klauter activiteiten. Naast het klimpark zijn er ook zwembaden, speeltuinen en een minigolf-course aanwezig. Dit maakt Klimpark Hesselingen de perfecte locatie voor een kinderfeestje, of gewoon voor een dagje uit met het gezin.

3. Klimpark Molecaten Outdoor, Wezuperbrug

Bij Klimpark Molecaten is spanning en sensatie gegarandeerd. Dit outdoorpark, gelegen in Wezuperbrug, bestaat uit drie klimparcours, van 1 tot 7 meter hoogte, en twee spannende ziplines waarbij je razendsnel naar beneden zoeft. Als je na 1.5 uur klaar bent met klimmen is de pret nog niet op: op het terrein zijn namelijk ook een all-weather skibaan en een skatepark aanwezig. Daarnaast kan je tal van andere outdoor activiteiten doen, zoals boogschieten, kanoën en vlotbouwen. Nadien kom je lekker bij in de knusse skihut Koudhoor met een hapje en een drankje. Bij Klimpark Molecaten is een onvergetelijke dag gegarandeerd!

4. In- en outdoor at Pinokkio, Assen

Bij Klimcentrum In- en Outdoor Pinokkio zijn avontuur en uitdaging nooit ver weg. Dit park in Assen biedt binnen – en buitenactiviteiten aan aan de allerjongsten: vanaf 5 jaar kan je hier al terecht! De vele activiteiten, zoals de klimjungle, het blaaspijpschieten en het vlottenbouwen zijn bedoeld om de kinderen te prikkelen, en om ze terug te brengen naar de essentie van het spelen: lekker buiten spelen, bewegen en ontdekken. Het park mag dan wel de focus hebben op de jongsten onder ons, maar dankzij de grote variatie aan activiteiten zal een ouder publiek zich hier ook prima vermaken. Een feestje, een schoolreis of gewoon lekker vrij spelen. Bij Pinokkio kan het allemaal!

De zekerheid van: