Op de fiets door Drenthe

Villapark De Hondsrug ligt tussen de Drentse dorpjes Exloo en Valthe, en is omgeven door veel natuurlijk groen. De bos- en heide rijke omgeving, met haar vele wandelpaadjes en een uitgebreid netwerk aan fietsroutes, maakt het de perfecte uitvalsbasis voor een ontspannende wandeling of fietstocht in de natuur. Drenthe staat niet voor niets bekend als dé fietsprovincie van Nederland, en het gebied rondom Exloo is uitermate geschikt voor een middagje fietsen. Geniet van de rust en de natuur, bekijk de mooie brinkdorpen of bezoek een van de vele evenementen. Er is genoeg te doen voor jong én oud!

Drenthe heeft misschien een beetje een suf imago bij de rest van Nederland, maar na een bezoekje komen toeristen er altijd achter dat schijn bedriegt. Een van Drenthe’s beste eigenschappen is haar veelzijdigheid. Kijk bijvoorbeeld naar de natuur. In de omgeving van Villapark De Hondsrug alleen al vind je bossen, heidevelden en veengronden, elk met zijn eigen unieke flora en fauna.

Ook op het gebied van cultuur is Drenthe erg veelzijdig. De provincie staan bijvoorbeeld bekend om haar vele Hunebedden. In de buurt van Villapark De Hondsrug vind je verschillende van deze prehistorische grafkamers. In het omliggende Geopark de Hondsrug vind je het hele jaar door veel leuke festivals en evenementen, de ene keer in een knus dorpje, de andere keer midden in de natuur.

Jong stel aan het fietsen in de natuur van Drenthe

De fietspaden in Drenthe zijn lekker breed, en de wegen zijn rustig. Ideaal dus om een middagje te gaan fietsen met de kinderen. De kinderen kunnen zelf de route uitstippelen, met behulp van de duidelijke knooppuntbordjes! Onderweg zijn er veel leuke plekken om te stoppen voor een korte pauze, voor een picknick of voor een drankje.

Villapark de Hondsrug is de perfecte uitvalsbasis voor een lange fietstocht. Zo zit je hier binnen no-time in de natuur, maar ben je net zo snel bij een van die typische Drentse dorpjes! Bij terugkomst wachten onze luxe villa’s, zodat je volledig tot rust kunt komen en optimaal kunt genieten van al het moois dat de provincie te bieden heeft.

De zekerheid van: