Top 8 leukste activiteiten voor gezinnen vlakbij Villapark de Hondsrug

Er is zoveel te beleven in Drenthe. De Drentse natuur is net een groot speelparadijs. Er zijn bossen, zwemplassen en zandvlaktes. Kinderen kunnen zich hier helemaal uitleven. En jij natuurlijk ook! Klimmen en klauteren, fietsen, of op pad met de boswachter of de schaapherder. Wij hebben hieronder de 8 leukste activiteiten voor jou én voor je kinderen op een rijtje gezet. Zo kan de voorpret al beginnen!

Klimparken

Doe een klimtuigje om, laat jezelf zekeren en klim omhoog. Een moment later vlieg je als een ware Tarzan aan een katrol weer naar beneden. Via touwen en houten slingerpaden loop je tussen de toppen van het parcour, soms wel 10 meter boven de grond! Maak het mee in een van de vele klimparken in Drenthe. We schreven een blog over de vier leukste klimparken in de omgeving.

Boomkroonpad

Een bijzonder wandelpad dat onder de grond begint. Je leert over het leven tussen de wortels van de bomen. Vervolgens loopt het pad via trappen en bruggen omhoog tot 22 meter boven de grond, waar je wandelt tussen de boomtoppen! Een echte unieke ervaring.

Ontdek Buitencentrum Boomkroonpad

Speelbossen

De Drentse natuur leent zich perfect voor een middagje spelen. De verschillende belevingspaden en speelbossen in Drenthe zorgen voor nog meer vertier. Hier kun je klimmen over boomstronken, met touwen over het water slingeren of lopen over een keienpad. Wij zochten de vijf leukste voor je op.

Hunebedden

Wist je dat Hunebedden de oudste monumenten van Nederland zijn? Deze oude graven zijn gebouwd van zwerfkeien die in de Ijstijd naar Drenthe zijn meegevoerd. Elk Hunebed heeft een nummer. Welke heb jij allemaal al bezocht? Lees hier meer over deze indrukwekkende monumenten.

Schaapskooien

Eens langsgaan bij een schaapskooi is een absolute aanrader. Tijdens je bezoek krijgt je uitleg van de herder, en er zijn veel leuke activiteiten voor kinderen. Genieten van de schattige lammetjes, het getsjirp van de vogels en van de natuur om je heen. Meer informatie? We schreven een blog over de schaapskooien van Drenthe.

Col du VAM

Fietsliefhebbers opgelet! Een bezoek aan het spiksplinternieuwe fietsparcours op de VAM-berg, het hoogste punt van Drenthe, is een must! Het parcours bestaat uit drie klimroutes en een afdaling. De routes zijn in totaal 2100 meter lang en hebben een gemiddeld stijgingspercentage van 10%. Hoe snel scheur jij over dit prachtige parcours? Voor meer info over het fietsen op de VAM berg klik je hier.

Struinen in de natuur

Leah Groeneweg en Tim Horneman van ‘In Het Wilde Weg’ nemen je op de oevers van het Hunzedal mee op een avontuurlijke struintocht in de Drentse natuur. Ga op zoek naar de sporen van de vos, marter, en bever, en ontdek de vele verschillende vogelsoorten. Halverwege de tocht kan je genieten van Wildpluk Thee, koffie en bannockbrood bij het kampvuur. Hoe stoer is dat?

Eko Tours

Beleef een uniek groen avontuur met Eko-Tours Drenthe. Verken de pracht en praal van Geopark de Hondsrug met elektrische, milieuvriendelijke voertuigen. Met je partner, het gezin of als groepsactiviteit. Laat je leiden door een deskundige gids, en dompel jezelf onder in de ongerepte Drentse natuur. Lees onze blog om alles te leren over dit bijzondere groene initiatief.

De zekerheid van: