Vesting Bourtange

Het beroemde vestingstadje Bourtange ligt op zo’n 30 kilometer vanaf Villapark de Hondsrug. Het is daarom de perfecte locatie voor een dagtrip vanaf het park.

Vestiging Bourtange van bovenaf in Drenthe

Bourtange is aangelegd tijdens de 80-jarige oorlog, ten tijde van de Nederlandse Opstand tegen de Spaanse overheersing in de 16e en 17e eeuw. Het dorp diende destijds als blokkade voor de bevoorrading van de stad Groningen, die in Spaanse handen was. Nadat Groningen was heroverd, werd de vesting onderdeel van de grensverdediging van de drie noordelijke Nederlandse provincies. In de jaren die volgden speelde de vesting ook een rol in de twee Münsterse Oorlogen, waaronder het Beleg van ‘Bommen Berend’.

Huis behorend bij vestiging Bourtange

Tegenwoordig huist Bourtange nog zo’n 800 inwoners en doet het stadje vooral dienst als toeristische trekpleister. De hele vesting is namelijk gereconstrueerd, waardoor het er vandaag de dag nog net zo bij ligt als 400 jaar geleden. Vooral de opvallende vorm van de vesting, een vijfhoek, trekt veel bekijks en zorgt voor mooie plaatjes van boven. Daarnaast zijn het Marktplein met de eeuwenoude lindebomen, de kaarsenmakerij en de vestingmolen populaire attracties. In het zomerseizoen worden verschillende historische evenementen gespeeld, waaronder de Slag om Bourtange. Dit is de grootste historische slag nabootsing van Nederland. Super spectaculair!

Inwoners van historisch dorp Bourtange in Drenthe

Lijkt het je leuk om een bezoek te brengen aan Bourtange? Of om de Slag van Bourtange eens mee te maken? Dat kan! Villapark de Hondsrug is de perfecte uitvalsbasis voor een middag of een hele dag in dit vestingstadje. Met je auto ben je er binnen drie kwartier, en met de fiets duurt het ‘slechts’ twee uurtjes. Dat is een aardige fietstocht, maar door de mooie route zal het lijken alsof je de tijd voorbij vliegt!

Boek snel een Hondsrugvilla en wie weet sta jij volgende maand in dit mooie historische stadje!

Boek een villa

De zekerheid van: