3 tips voor de herfstvakantie in Drenthe

Wil je in de herfstvakantie in Drenthe vertoeven? Dat is een heel goede keuze! Drenthe is altijd al een prachtige provincie, maar met de herfstkleuren misschien wel op het toppunt van haar schoonheid.

De eerste tip is dus eigenlijk - voor alle seizoenen: ga lekker naar buiten om te wandelen en te fietsen. Vanaf Villapark de Hondsrug loop je zo Geopark De Hondsrug op, een geweldig natuurgebied. Naast dit inkoppertje hebben we nog drie andere tips voor een prachtige herfstvakantie in Drenthe.

Tip 1: Herfstig Wildlands

Dierentuin Wildslands in Emmen is altijd een feest en de herfst is een prachtig seizoen om de dieren te bewonderen en te genieten van de verschillende sferen in het park. Niet te warm, niet te koud: de herfst biedt het perfecte weer voor een volledig dagje weg.

Wildlands bestaat uit drie werelden: de savanne, de woestijn en het poolgebied. Zo leven de dieren meer in hun eigen habitat dan in een normale dierentuin. Bovendien waan je je als bezoeker ook echt een beetje in Afrika of op de Noordpool. Een bijzondere ervaring voor alle leeftijden!

Tip 2: Bezoek een van de drie Nationale Parken

Wist je dat Drenthe maar liefst drie Nationale Parken heeft? De provincie mag zich dus met recht een van de mooiste provincies van Nederland noemen. Met een bezoek aan een Nationaal Park vul je zo een dag of dagdeel van je herfstvakantie, en hoe! 

Natuur in herfstkleuren in Drenthe
Geniet van de herfstkleuren in een van de Nationale Parken van Drenthe

Het meest noordelijk vind je Nationaal Park Drentsche Aa, ook wel het "het best bewaarde beekdallandschap van West-Europa" genoemd. Op de grens van Drenthe en Friesland ligt een van de grootste natuurgebieden: Nationaal Park Drents-Friese Wold, waar je zowel wandelend als fietsend geniet van adembenemende uitzichten. Tot slot kun je een bezoekje brengen aan het prachtige heidegebied van Nationaal Park Dwingelderveld

Tip 3: Bezoek het Oerweekend

De hele herfstvakantie zijn er extra activiteiten in het Hunebedcentrum in Borger. Dit centrum is sowieso al een bezoekje waard. Je leert over de oertijd en kunt de ongelooflijke hunebedden bewonderen.

In het weekend van 21 en 22 oktober vindt bovendien het Oerweekend plaats. In dit weekend kunt je oermensen ontmoeten en laten deze prehistorisch hunebedbouwers zien hoe het er heel lang geleden aan toe ging in Drenthe. Leerzaam én leuk!  

Ben je ook enthousiast geworden over de herfstvakantie in Drenthe en wil je een accommodatie boeken op Villapark de Hondsrug?

Bekijk alle vakantiehuizen

De zekerheid van: