5 tips voor een dagje weg met kinderen in Drenthe

Op zoek naar activiteiten die je met de kinderen kan ondernemen? Dan ben je hier op het juiste adres! We vertellen je in deze blog de leukste dagjes uit met kinderen in de buurt van ons villapark in Drenthe. Drenthe heeft niet alleen een historische geschiedenis en prachtige natuur, er zijn namelijk ook genoeg kinderactiviteiten te doen. Zo komen jullie als gezin de dag wel door!

#1 Kabouterland

Waan je samen in Kabouterland waar je misschien wel een echte kabouter ziet! Maar dat is lang niet alles. Ontdek de spannende trollengrot, de kasteelruïne of de exotische dieren die in het overdekte gedeelte te vinden zijn. Ondertussen kunnen de kinderen op zoek gaan naar speciale kabouterstenen zodat je precies weet waar je langs moet. Kabouterland heeft daarnaast ook nog een erg gunstige ligging in Exloo; in 5 minuten rijden zijn jullie er helemaal klaar voor om op ontdekkingstocht te gaan.

Meer informatie of kaarten kopen? Bezoek dan de website van Kabouterland.

Twee kabouters in het bos

#2 Sprookjeshof

Wat is er nou leuker om de sprookjes die de kinderen voorgelezen krijgen in het echt te beleven? Daarom is een bezoekje aan het Sprookjeshof in Zuidlaren zeker een aanrader! Naast de sprookjesverhalen kunnen de kinderen zich uren vermaken op de klimtoestellen, in de monorail en op de skelter. Ook als het iets slechter weer is, hoef je je geen zorgen te maken. In het indoorspeelparadijs van 3000 vierkante meter of in het theater kunnen jullie je uren vermaken! 

Meer informatie of kaarten kopen? Bezoek dan de website van het Sprookjeshof.

#3 Wildlands

We schreven er al eerder een blog over, maar toch blijft het leuk voor de kinderen om verschillende dieren in het echt te bewonderen. Dat kan in de omgeving nergens beter dan in Adventure Zoo Wildlands! Met verschillende themagebieden, een achtbaan voor de wat oudere kinderen en speciale presentaties waar de dieren zeker weten tevoorschijn komen, vermaken jullie je als gezin zeker weten. Met ongeveer een kwartiertje rijden vanaf ons park ben je er zo!

Meer informatie of kaarten kopen? Bezoek dan de website van Adventure Zoo Wildlands.

Op safari in Adventure Zoo Wildlands in Drenthe

 

#4 Plopsa Indoor Coevorden

Ontmoet alle Plopsa helden in Plopsaland Coevorden! Op een halfuurtje rijden vind je een enorm speelparadijs met onder andere achtbanen, bootjes, botsauto's, een zweefmolen en nog veel meer. Naast attracties zijn er elke dag spectaculaire shows met bekende personages en natuurlijk kan je er lekker met z'n allen eten. Met zoveel plezier vliegt de dag voorbij!

Meer informatie of kaarten kopen? Bezoek dan de website van Plopsa Indoor Coevorden.

#5 Hunebedcentrum

In het Hunebedcentrum leren kinderen - en volwassenen - alles over de hunebedden en de ijstijd. Er is een vaste interactieve expositie en je kunt natuurlijk naar buiten om de hunebedden echt te zien. Ook zijn er volop activiteiten in het centrum: je kunt oermensen ontmoeten of bijzondere wandelingen maken. Bekijk de website voor de actuele agenda. In de herfstvakantie is het bovendien OERweekend, waarbij de steentijd, ijzertijd en de bronstijd echt tot leven komen.

Van plan om een van deze activiteiten op de agenda te zetten? Boek dan ook meteen een verblijf om te overnachten in een van onze villa’s!

Bekijk alle beschikbare villa's

 

De zekerheid van: