Actief in Stad: stadswandeling(en) in Groningen!

Ben je toe aan wat afwisseling na een weekje genieten in de Drentse natuur of heb je de meest fiets- en wandelpaden rondom Villapark De Hondsrug wel ontdekt? Kies dan eens een dagje voor een citytrip! Vanuit ons vakantiepark in Exloo is het slechts een half uurtje rijden naar Groningen, een super gezellige studentenstad en een leuke plaats om eens een dagje door te brengen als je bij ons verblijft.

Met zo’n 200.000 inwoners is Groningen de grootste stad in de provincie en het bruisende hart van Noord-Nederland. Het is een super sfeervolle plek, met de mooie gracht rondom de binnenstad, de gezellige straatjes, hofjes, historische panden en natuurlijk de beroemde Martinitoren. Daarnaast kent Groningen een bewogen geschiedenis en dit is goed terug te zien in de binnenstad. Het is de ideale plek voor een dagje uit met het hele gezin! Lijkt jou dit wel wat, maar heb je niet echt een idee wat je er allemaal kan doen? Geen zorgen! Je kan nu een (corona-proof) stadswandeling maken, waarbij je van alles leert over Groningen en de Ommelanden. Tegelijkertijd steun je de horeca in het centrum, die wel wat hulp kunnen gebruiken in deze moeilijke tijden. Dus als jij een bezoek aan Groningen op de planning hebt staan, lees dan vooral verder!

De Stadswandeling 050 organiseert elk weekend een uitgestippelde tocht door de binnenstad van Groningen. Elke week wordt er een route op maat gemaakt. Zo kom je elke keer langs andere delen van de stad en langs andere horecagelegenheden. Je loopt de route alleen of met z’n tweeën en je kan zelf bepalen waar je start op de route. Alles wat je hoeft te doen je is aanmelden via deze link. Dit kan voor slechts €3,50. Hiervoor ontvang je de uitgestippelde route kaart, en een menukaart met maaltijd deals voor 4 of 5 verschillende horecagelegenheden die je onderweg passeert. De gerechtjes bij de aangesloten restaurants kosten slechts €5 per stuk en jij kan onderweg zelf bepalen welke zaken je wil steunen.

Wil je wel een stadswandeling doen, maar ben je meer geïnteresseerd in cultuur en muziek? Ook dan is er een leuke optie voor jou! SPOT Groningen (de voormalige Oosterpoort) organiseert namelijk een gratis multimediale stadstocht! Bij deze wandeling worden de deelnemers ondergedompeld in de muziekgeschiedenis van Groningen. Je hebt er alleen een smartphone met GPS voor nodig! Deze gebruik je om je route te starten. Onderweg vertellen gidsen Yvonne van den Berg en Peter van der Heide je van alles over de kleurrijke muzikale geschiedenis van de stad. Zo kom je er achter dat de veertienjarige Michael Jackson zijn eerste Nederlandse optreden in Martiniplaza gaf, of dat het Harmoniegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen in de 19e en begin 20e eeuw dé concertzaal van de stad was. Wil jij meer leren over alle muzikale geheimen van Groningen? Klik dan op deze link en volg de instructies op.

Ben jij van plan om binnenkort één van deze wandelingen te volgen, maar ben je nog op zoek naar een accommodatie in de omgeving? Kijk dan eens rond op onze website! Villapark De Hondsrug ligt op slechts een half uurtje rijden van Groningen en vormt hiermee de perfecte uitvalsbasis voor een citytrip! Klinkt dat niet ideaal? Bekijk hieronder onze beschikbare woningen!

Onze beschikbare woningen

De zekerheid van: