De 6 leukste kerstactiviteiten in Drenthe

Het kerstgevoel is heerlijk, maar hoeft zeker niet alleen op Eerste en Tweede Kerstdag gevoeld te worden. Er worden elk jaar weer veel activiteiten georganiseerd door enthousiaste mensen die het kerstgevoel willen delen. Drenthe is geen uitzondering. Daarom hebben wij vijf van de leukste kerstactiviteiten op een rijtje gezet.

1. Kerstmarkt Borger

Wat is nou feestelijker dan een kerstmarkt? In Borger wordt op 10 december 2022 een kerstmarkt georganiseerd. Verschillende lokale ondernemers en verenigingen zullen ter plaatse zijn met kraampjes, lekkers en bovenal veel gezelligheid. Vanaf Villapark de Hondsrug is Borger slechts een halfuurtje fietsen of een kwartier met de auto, dus tijdens je winterverblijf is de markt zeker het bezoeken waard!

2. Kerstmarkt Orvelte

De markt in Borger is niet de enige kerstmarkt dit jaar, ook in Orvelte wordt een kerstmarkt georganiseerd. Het monumentale dorp wordt in de decembermaand in de perfecte kerstsfeer gebracht. Koop hier jouw kerstcadeau of wandel langs de sfeervolle diverse kramen voor het ultieme kerstgevoel. Er zal zelfs een levende kerststal aanwezig zijn! De kerstmarkt wordt in december 2022 twee opeenvolgende weekenden (10/11 en 17/18 december) georganiseerd. Beleef dat authentieke kerstgevoel van dichtbij en kom langs!

3. Kerstmarkt Wezup

Een kerstmarkt die je ook zeker niet mag overslaan bevindt zich in Wezup, een dorpje tussen Westerbork en Emmen. Deze sprookjesachtige kerstmarkt wordt verlicht door honderden waxinelichtjes, de romantische en knusse sfeer is fantastisch! De markt is omgeven door prachtige oude boerderijen en rietgedekte schuren. Bezoekers worden met de huifkar vanaf het parkeerterrein naar de markt gebracht. Voor kinderen is het ook een groot plezier, de markt beschikt over een ballonnenclown en er is veel muziek! 

4. Kerstrondje Ruinerwold

Al sinds 2000 is het Kerstrondje in Ruinerwold een terugkerende traditie in het dorp. 10 bedrijven openen hun deuren voor iedereen die op bezoek wil komen. Ze organiseren workshops, verschillende activiteiten en verzorgen uiteraard muziek. Maak kennis met de gastvrije lokale gemeenschap en laat je verrassen.

5. WILDnights in WILDLANDS

WILDLANDS in Emmen organiseert rondom de feestdagen de WILDnights. Bezoek de dierentuin in de avond, wanneer het park prachtig is verlicht en waan je in een sprookje. Speciaal voor de gelegenheid zijn er unieke wandelroutes uitgezet die je langs de mooiste plekjes van het park brengen. De WILDnights vinden plaats vanaf 23 december tot en met 8 januari, met uitzondering van oudjaarsdag en nieuwjaarsdag. Een perfecte leuke afsluiter van de kerstvakantie dus!

6. Kerst bij Plopsa Indoor Coevorden

Voor de kleintjes is Plopsa Indoor Coevorden een droomuitje. Kinderen kunnen hier genieten van de leuke en spannende attracties, en hun favoriete figuren zoals Maya de Bij en Bumba ontmoeten. Vanaf 24 december tot en met 8 januari wordt het park in een speciale kerstsfeer gehuld. Beleef een dag vol plezier met je kinderen en haal zelf nostalgische herinneringen op aan jouw favoriete jeugdseries bij Plopsa.

Enthousiast geworden? Maak van de kerstdagen echt iets bijzonders met een verblijf bij Villapark de Hondsrug. Bezoek de leukste kerstactiviteiten in de omgeving, en geniet ‘s avonds van je comfortabele vakantiehuis. Boek nu en laat de voorpret alvast beginnen.

Vakantiehuizen

De zekerheid van: