Hunebedcentrum en HunebedCity in Borger

Het gezellige plaatsje Borger wordt ook wel de Hunebedhoofdstad van Nederland genoemd. Het dorp is gelegen in de prachtige natuur van de Hondsrug in Drenthe. Borger is de ideale plek waar je de hele prehistorie kunt ontdekken. Bovendien ligt het dorp op korte afstand van Villapark de Hondsrug en is het een leuke route om naar toe te fietsen! 

Rondom dit kleine Drentse dorpje liggen drie eeuwenoude hunebedden verscholen, waaronder de grootste van ons land! Dit enorme monument is maar liefst 22 meter lang en is gemaakt met zwerfkeien van wel 20.000 kilo! En dan te bedenken dat deze grote stenen al meer dan 150.000 jaar geleden helemaal vanuit Finland naar Noord-Nederland zijn geschoven. Snap jij hoe het kan?

Hunebedcentrum Borger

De ligging van al deze hunebedden maakt Borger natuurlijk de perfecte plek voor het Hunebedcentrum. Je vindt hier een museum waar je alles leert over de Nederlandse oertijd, een keientuin met eeuwenoude zwerfkeien, een oerschool waar de kinderen ontdekken hoe het leven er aan toe ging tijdens de prehistorie en hoe de eerste boeren in Drenthe zich vestigden. Verder vind je er ook een speciale Geopark-expositie. 

HunebedCity Borger

Nu valt er naast het Hunebedcentrum nog veel meer oerpret te beleven in Borger. Bij HunebedCity bijvoorbeeld. Dit knusse winkeldorp is gelegen in het voormalige gemeentehuis van Borger. Het gebouw stamt uit de jaren 70 van de vorige eeuw. Je vindt er allerlei leuke verschillende winkeltjes met streekproducten en een gezellig lunchcafé waar de lekkerste broodjes worden geserveerd! Kom jij hier lunchen?

Voor iedereen een plek

Het leuke van HunebedCity is dat het gelieerd is aan Stichting OXO Dagbesteding en OXO Sociale Activering. Deze twee stichtingen zetten zich in voor jongeren met een beperking, om hen aan werk te helpen, maar ook om leuke en leerzame vrijetijdsbesteding voor hen te vinden. Bij HunebedCity krijgen zij bijvoorbeeld de kans om in de keuken of winkels te werken, om mee te helpen in de bediening of om de handen uit de mouwen te steken in de fruittuin die bij het winkeldorp hoort. Zo is er voor iedereen een plekje en krijgen deze jonge mensen de kans om hun steentje bij te dragen op hun eigen tempo.

Shop lokale producten

In het pand zitten verschillende kleine winkeltjes die allemaal leuke lokale producten verkopen. Zo kan je overal spullen van de zelfgemaakte ‘Lekker Drents’ productlijn kopen: allemaal plaatselijke lekkernijen, zoals Drentse Stronkies, Flintendrop, grove Drentse mosterd en heerlijk lokaal gebrouwen Turfbier. Je kan de producten natuurlijk los kopen, maar je kan ook zelf een cadeaupakket samenstellen, met snoepjes, hapjes en drankjes die jij het lekkerst vindt! Terwijl de ouders door het winkelstraatje slenteren, kunnen de kids terecht bij de spannende speelgrot, of een heus toverdiploma verdienen bij de heksenschool. Zo is bij HunebedCity voor elke leeftijd wat leuks te beleven.

Lunchen in HunebedCity

Na een middagje shoppen kom je lekker genieten bij het lunchcafé. Hier bestel je heerlijke open sandwiches op echt oerbrood (met boerenham, of brie bijvoorbeeld!), een heuse oertosti, of een warme huisgemaakte soep. En is het al wat later op de dag? Geen probleem. Bij HunebedCity kan je ook heerlijk borrelen. Bitterballen, nachos of een broodplankje, allemaal geserveerd met een gegarandeerde glimlach! Daar wordt iedereen toch blij van?

Boek jouw verblijf bij Villapark de Hondsrug

Wil jij graag een keer een kijkje nemen bij het Hunebedcentrum of bij HunebedCity en ben je nog op zoek naar een gezellige vakantielocatie in de buurt? Boek dan een comfortabele villa bij Villapark De Hondsrug en geniet van een heerlijke, avontuurlijke vakantie. Bekijk hieronder ons aanbod vakantiehuizen.

Bekijk alle vakantiehuizen

De zekerheid van: