HunebedCity: Oergezellig voor jong en oud!

Borger is de Hunebedhoofdstad van Nederland. Rondom dit kleine Drentse dorpje liggen drie eeuwenoude hunebedden verscholen, waaronder de grootste van ons land. Dit enorme monument is maar liefst 22 meter lang en is gemaakt met zwerfkeien van wel 20.000 kilo! En dan te bedenken dat deze grote stenen al meer dan 150.000 jaar geleden helemaal vanuit Finland naar Noord-Nederland zijn geschoven.

De ligging van al deze hunebedden maakt Borger natuurlijk de perfecte plek voor het Hunebedcentrum. Je vindt hier een museum waar je alles leert over de Nederlandse oertijd, een keientuin met eeuwenoude zwerfkeien en een oerschool waar de kinderen ontdekken hoe het leven er aan toe ging tijdens de prehistorie.

Nu valt er naast het Hunebedcentrum nog veel meer oerpret te beleven in Borger. Bij HunebedCity bijvoorbeeld! Dit knusse winkeldorp is gelegen in het voormalige gemeentehuis van Borger. Het gebouw stamt al uit de jaren 70 van de vorige eeuw en stond op het punt om gesloopt te worden. Gelukkig wisten Marissa Hoedeman en haar moeder Wilma daar een stokje voor te steken. Met veel creativiteit hebben zij het oude gemeentehuis omgetoverd tot een heus winkelcentrum. Nu vind je er allerlei verschillende winkeltjes met streekproducten en een gezellig lunchcafé waar de lekkerste broodjes worden geserveerd!

Het leuke van HunebedCity is dat het gelieerd is aan Stichting OXO Dagbesteding en OXO Sociale Activering. Deze twee stichtingen zetten zich in voor jongeren met een beperking, om hen aan werk te helpen, maar ook om leuke en leerzame vrijetijdsbesteding voor hen te vinden. Bij HunebedCity krijgen zij bijvoorbeeld de kans om in de keuken of winkels te werken, om mee te helpen in de bediening, of om de handen uit de mouwen te steken in de fruittuin die bij het winkeldorp hoort. Zo is er voor iedereen een plekje en krijgen deze jonge mensen de kans om hun steentje bij te dragen op hun eigen tempo.

In het pand zitten verschillende kleine winkeltjes die allemaal leuke lokale producten verkopen. Zo kan je overal spullen van de zelfgemaakte ‘Lekker Drents’ productlijn kopen: allemaal plaatselijke lekkernijen, zoals Drentse Stronkies, Flintendrop, grove Drentse mosterd en heerlijk lokaal gebrouwen Turfbier. Je kan de producten natuurlijk los kopen, maar je kan ook zelf een cadeaupakket samenstellen, met snoepjes, hapjes en drankjes die jij het lekkerst vindt! Terwijl de ouders door het winkelstraatje slenteren, kunnen de kids terecht bij de spannende speelgrot, of een heus toverdiploma verdienen bij de heksenschool! Zo is bij HunebedCity voor elke leeftijd wat leuks te beleven.

Na een middagje shoppen kom je lekker genieten bij het lunchcafé. Hier bestel je heerlijke open sandwiches op echt oerbrood (met boerenham, of brie bijvoorbeeld!), een heuse oertosti, of een warme huisgemaakte soep. En is het al wat later op de dag? Geen probleem! Bij HunebedCity kan je ook heerlijk borrelen. Bitterballen, nacho’s of een broodplankje, allemaal geserveerd met een gegarandeerde glimlach! Daar wordt iedereen blij van!

Wil jij graag een keer een kijkje nemen bij HunebedCity en ben je nog op zoek naar een gezellige vakantielocatie in de buurt? Boek dan een mooie villa bij Villapark De Hondsrug! Bekijk hieronder ons aanbod.

Beschikbare woningen

De zekerheid van: