Onze 8 favoriete restaurants in Drenthe

Lekker eten brengt mensen samen. Denk eens aan een gezellige buurtbarbecue, of aan een uitgebreid kerstdiner met de hele familie. Lekker eten mag natuurlijk ook niet ontbreken tijdens je vakantie. En hoewel onze Hondsrugvilla’s zijn uitgerust met een compleet ingerichte keuken is het ook wel eens prettig om dat koken aan iemand anders over te laten, zodat jij en je gezin een avondje kunnen genieten van lekker eten en van elkaar. In Drenthe zijn verschillende goede restaurants te vinden. Wij hebben onze 8 favoriete restaurants in de buurt van Villapark de Hondsrug voor je op een rijtje gezet: 

8. ‘t Wapen van Exloo

Op de hoek van de Valtherweg en de Hoofdstraat in Exloo vind je ‘t Wapen van Exloo. Dit familiehotel beschikt over een gezellig restaurant waar je uitstekend kunt lunchen en dineren voor een schappelijke prijs. ‘s Middags geniet je van goed belegde boterhammen, tosti’s en verse broodjes, en ‘s avonds kan je kiezen uit een uitgebreid a la carte menu. Op de kaart staat een breed aanbod aan vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Onze aanrader voor de kinderen (en eigenlijk ook voor volwassenen): de huisgemaakte pannenkoeken, met een dikke laag stroop of spek. Smullen maar!

7. Trivio del Villaggio

Iedereen wordt blij van een goede pasta of een lekkere pizza. Daarom mogen Italiaanse restaurants niet ontbreken op dit lijstje. Wij hebben er twee voor je uitgezocht. Trivio del Villaggio in Meppen (20 minuutjes rijden vanaf Villapark de Hondsrug) is de eerste. In dit sfeervol ingerichte restaurant kan je kiezen uit wel 100 pizza’s! Daarnaast is er een ruime keuze uit pasta’s, vis- en vleesgerechten en verschillende antipasti. Dat is het autoritje waard!

6. Brasserie Restaurant bij Els

In hartje Exloo ligt restaurant Bij Els. De ambiance en de gastvrijheid maken deze Brasserie tot de uitgelezen plek voor een lunch of diner na een lange fietstocht door de omgeving. Bij Els biedt een verrassende combinatie van verse streekgerechten met internationale klassiekers, maar altijd bereid met verse seizoensproducten. Neem plaats bij de gezellige open haard of op het terras en geniet van een lekker visje, een runderstoof of van een verse pannenkoek. En: bij Bij Els kan je ook afhalen! Genieten van een heerlijke maaltijd, gewoon aan de keukentafel. Wij zijn fan! 

5. Folk Food

Op zo’n 20 minuten rijden vanaf Villapark de Hondsrug ligt Folk Food. Dit knusse restaurantje is mooi gelegen in het bos, en is een echt verborgen pareltje! Bij Folk bieden ze je een unieke ‘shared dining’ experience. Elke week kan je een nieuw verrassend menu bestellen voor €23.50 per persoon, wat je vervolgens kan delen met de hele tafel. Wisselende voor- en nagerechten zijn daarnaast apart bij te bestellen. Op deze manier proef je allerlei verschillende gerechten, vlees, vis, vega en vegan, en heb je nooit keuzestress. Kindvriendelijke omgeving en de aardige bediening maken het af!

This instagram post (https://www.instagram.com/p/B28tOvgosI_/) is not available.
Make sure the Facebook APP ID and Facebook App Client Token in the settings are correct.

4. Diner Café Bussemaker

Diner-Café Bussemaker staat bekend als het beste restaurant van Exloo, en daar kunnen wij niks tegenin brengen! Dit Grand Café bezit een vleugje stijl en sfeer ‘van toen’. Geniet van een borreltje of een luxe ijscoupe in de knusse lounge, of gebruik de lunch of het diner in de serre of op het terras. Op de kaart prijken verschillende Hollandse en internationale klassiekers, zoals Varkenshaas saté, verse zalmfilet en een vegetarische ‘no chicken’ tandori. Schuif aan bij Diner Café Bussemaker voor een heerlijke avond. Dat is gegarandeerd genieten!

3. Su Sardu

Het tweede Italiaanse restaurant op ons lijstje. Voor een etentje bij Su Sardu in Emmen moet je een kwartiertje rijden, maar dat is het absoluut waard. Want als je van écht Italiaans eten houd, dan is dit ‘the place to be’! In dit sfeervolle restaurant proef je die typische Italiaanse ambiance, zowel door de verse Zuid-Europese ingrediënten die ze gebruiken als door de klantvriendelijke bediening. Naast de klassieke Italiaanse antipasti, ‘paste’ en ‘pizze’ vind je hier ook een aantal verrassingen op het menu: zeebaars in wijnsaus bijvoorbeeld, of een goed-gekruide lamsrack. Een echte aanrader in combinatie met een goede wijn!   

This instagram post (https://www.instagram.com/p/CDBHs8Qp8WR/) is not available.
Make sure the Facebook APP ID and Facebook App Client Token in the settings are correct.

2. Bistro LUF

De nummer twee op onze lijst bevindt zich in Gasselte, op ongeveer 20 minuten rijden vanaf Villapark de Hondsrug. In de hippe Bistro LUF is zo’n restaurant waar je als klant nog echt koning bent. Er hang een vriendelijke sfeer en de bediening is zeer behulpzaam. Je kan hier heerlijk lunchen en borrelen met een goed belegde bol uit eigen oven, een lekkere dagverse soep of met allerlei borrelhapjes. ‘s Avonds is het menu al net zo gevarieerd. Van lamsburgers tot risotto, en van huisgemaakte saté tot flammküchen: er is hier voor ieder wat wils!     

1. Restaurant De Gaffel

Met stip op 1: Restaurant de Gaffel in Valthe! Laat je in de watten leggen door chef-kok Roderik Seubers en zijn enthousiaste team, en geniet van luxueuze gerechten met kreeft en kaviaar. Ingrediënten worden waar mogelijk zelf gekweekt en verzorgd en zijn altijd vers. Gerechten en amuses wisselen met elk seizoen, zodat de klant altijd de meest smaakvolle producten op zijn bord krijgt. Je kan hier dagelijks terecht voor een uitgebreid 4, 5 of 6 gangen menu, en op donderdag, vrijdag en zondag is het restaurant open voor een heerlijke lunch. Natuurlijk wordt wordt elke gang vergezeld door een passende wijn. Een bezoek aan De Gaffel staat garant voor een fantastische restaurant ervaring.

This instagram post (https://www.instagram.com/p/B9WizNgJfAL/) is not available.
Make sure the Facebook APP ID and Facebook App Client Token in the settings are correct.

Ook zin om eens bij De Gaffel langs te gaan, of om een van de andere restaurants op ons lijstje uit te proberen? Villapark de Hondsrug ligt op rijafstand van alle 8! Boek daarom nu één van onze luxe villa's, en bezoek ze allemaal! 

Boek nu een Hondsrug villa!

De zekerheid van: