Perfect voor wielrenfans: Gouden Pijl in Emmen

Gouden Pijl in Emmen is een van de grootste wielerevenementen van Nederland. Vanaf 1976 vormt het een begrip in Drenthe en omgeving. Villapark de Hondsrug is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Gouden Pijl. In ongeveer twintig minuten sta je in het centrum van Emmen. 

Na een afwezigheid van twee jaar als gevolg van de coronacrisis is de Gouden Pijl van Emmen dit jaar weer helemaal terug. Naast het wielercriterium vindt er ook een muziekfestival plaats. Bovendien valt het samen met koopzondag. Een perfect dagje uit voor het hele gezin dus.

Kom wielrentoppers aanmoedigen in Emmen

Ook dit jaar heeft de organisatie van Gouden Pijl weer een paar wielrentoppers gestrikt. Zo is Dylan Groenewegen, de winnaar van de vorige editie (2019), weer van de partij en zal ook Fabio Jakobsen zich aan de start melden op 31 juli. Onlangs zijn ook Mathieu van de Poel én Bauke Mollema toegevoegd aan het criterium.

Ook muzikaal veel te beleven

Vanaf het einde van de middag word je ook muzikaal volop vermaakt. Zo kun je hier genieten van de klanken van artiesten als Mooi Wark, René Karst, Danny Froger en Henk Wijngaard. Daarnaast draait DJ Evander de leuke danshits op het Hemaplein. Het wordt één groot feest!

Hoe ziet de dag eruit?

Hoe ziet het programma eruit? Aan het begin van de middag beginnen de Elite & Beloften aan hun parcours. Aan het einde van de middag starten dan de dames en vanaf begin van de avond gaan de heren van start. Tussendoor vinden uiteraard huldigingen plaats. Tussendoor kun je genieten van een hapje en een drankje van een van de vele foodtrucks. 

Over de Gouden Pijl

De Gouden Pijl werd voor het eerst verreden in 1976, een initiatief van Peter van Putten, chef-sport van de toenmalige Emmer Courant. Het bleek een succes en bovendien een grote publiekstrekker voor Emmen. Het wielercriterium kent grooste winnaars, zoals Joop Zoetemelk, Laurens ten Dam, Bauke Mollema en Tom Dumoulin.

Wielercriterium de Gouden Pijl is een prachtige aanleiding om eens een bezoek aan Emmen en omgeving te brengen. Ga je naar de Gouden Pijl, maar heb je nog geen accommodatie geboekt in de omgeving?

Bekijk vakantiehuizen

De zekerheid van: