Rolling Stones expositie in Groningen

Ben jij nog op zoek naar inspiratie voor je vakantie bij Villapark de Hondsrug? Naar een leuke activiteit voor op een regenachtige dag? Nu restaurants en uitgaansgelegenheden gesloten zijn, is het een mooie gelegenheid om plekken te bezoeken waar je normaal niet zo snel zou komen. Wat dacht je van een cultureel uitje, zoals een museumbezoek bijvoorbeeld?

In het Groninger Museum is nu de The Rolling Stones - Unzipped tentoonstelling te zien. Deze expositie over de wereldberoemde Britse band heeft al verschillende landen aangedaan (Engeland, de Verenigde Staten en verschillende Aziatische landen), en is nu tot en met 28 februari 2021 te zien in Groningen. Het is een perfecte dag uit voor gasten van Villapark de Hondsrug. Het gezellige Groningen ligt op ongeveer 50 kilometer bij Exloo vandaan en is daarom ideaal voor een dagtrip tijdens je verblijf bij ons villapark.

The Stones, zoals ze door hun fans liefkozend worden genoemd, braken begin jaren 60 door met rebelse maar populaire rock- en bluesmuziek. Bandleden Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ron Wood waren in 1962 begonnen met het spelen van covers, maar gingen al snel hun eigen liedjes schrijven en zingen. Dit bleek een ongekend succes te zijn en in 1964 braken ze internationaal door. Sindsdien waren ze niet meer uit de hitlijsten weg te slaan. Songs als (I Can’t Get No) Satisfaction, Start Me Up en Paint It Black zijn echte klassiekers geworden. Mick Jagger en zijn bandleden zijn uitgegroeid tot internationale popiconen en The Rolling Stones worden tegenwoordig gezien als één van de meest invloedrijke bands in de muziekgeschiedenis.

The Rolling Stones - Unzipped is een must see voor elke Stones fan, maak ook voor degenen die minder bekend zijn met Mick Jagger en zijn band is deze tentoonstelling zeer de moeite waard. Aan de hand van meer dan 400 originele objecten uit het persoonlijke archief van de groep, geeft de expositie een indrukwekkend kijkje achter de schermen. Er zijn natuurlijk instrumenten te bewonderen, maar ook podiumstukken en outfits van de bandleden. Daarnaast zijn er zeldzame audiofragmenten te beluisteren, videofragmenten te bekijken en persoonlijke dagboeken te lezen.

Dit alles is aangevuld met uniek filmmateriaal en wordt tot leven gebracht met speciale interactieve technologie, waardoor je een unieke inkijk krijgt in het roemrijke verleden van The Stones. Op deze manier worden de bezoekers door een indrukwekkende muzikale show geleid, en krijgen ze aspecten van de band te zien die nog nooit eerder openbaar waren. Op die manier zullen zelfs de mensen die niet zo bekend met hun muziek zijn van de expositie kunnen genieten. Dit is dé kans om een duik te nemen in het leven van The Rolling Stones, en als je na afloop nog geen fan bent, dan weten wij het ook niet meer!

Om de tentoonstelling te bezoeken moet je tickets boeken. Dit kan iedere zaterdagochtend vanaf 00.00 uur. Je besteld je tickets voor een week later, en ze zijn in totaal twee weken geldig. Dus, bestel jij je tickets op zaterdag 5 december, dan zijn ze van zaterdag 12 december t/m vrijdag 18 december geldig. Check de website van het Groninger Museum voor meer informatie.

Bekijk de vakantiehuizen

De zekerheid van: