Struinen in de natuur

Leah Groeneweg en Tim Horneman van ‘In Het Wilde Weg’ nemen je op de oevers van het Hunzedal mee op een avontuurlijke struintocht in de Drentse natuur. Het Drentse oerlandschap heeft ontzettend veel te bieden. Ontdek de wonderlijke wereld van wildplukken en diersporen, maak je eigen maaltijd op een kampvuur of ontdek met de kano unieke plekjes waar je anders nooit zal komen.

Wildplukexcursies

Tijdens de wildplukexcursie ontdek je hoe eetbaar jouw omgeving is! Wist je bijvoorbeeld dat je een heerlijke pesto kunt maken van zevenblad of een frisse salade van vogelmuur? Het zal je verbazen hoe lekker deze gerechten smaken. Ga samen met jouw familie of vrienden op pad en ontdek samen nieuwe mogelijkheden. Als je eenmaal weet wat eetbaar is, zullen de berm, het veld en je tuin nooit meer dezelfde zijn.

Kookworkshop

Je hoort het wel eens: eten en koken verbindt mensen. Dat dit echt het geval is, bewijst de kookworkshop van ‘In het wilde weg’. Hierin maak je samen met natuurkoks je eigen maaltijd op een kampvuur! Je kan je voorstellen hoeveel gezelligheid, warmte en sfeer dit meebrengt. 

Kanotochten

Onthaasten, ontspannen en genieten: woorden die iedereen lekker in de oren klinken en waar je soms echt naar kunt verlangen. Tijdens de kanotocht zul je dit ervaren. Beleef de Drentse wildernis natuur en ontdek plekken die je normaal nooit zal ontdekken. Tijdens de kanotocht wordt er een kampvuur gemaakt waarop je iets te eten en drinken bereid. Ondertussen kan er genoten worden van het water leer je misschien wel meer dan je denkt over sporen van bevers, reeën en vossen en diverse vogelsoorten.

Natuurbelevingstochten

Tijdens de struintochten of het wildkamperen ontdek en leer je de natuur. Hoe stoer is het om van een tarp en een bivakzak je slaapplek te maken en onder de sterrenhemel de nacht door te brengen? Of hoe leuk is het om tijdens een avontuurlijke wandeling kennis te maken met allemaal verschillende planten en dieren? Je wordt meegenomen in de wonderlijke wereld van wildplukken en diersporen. 

De zekerheid van: