Winter in Drenthe: de leukste activiteiten!

De tijd van warme truien, hete thee, ijspegeltjes aan de dakgoot en met een beetje geluk een goede laag sneeuw is aangebroken. In Drenthe is in de winter genoeg te beleven. Op zoek naar iets leuks om met z'n allen te gaan doen? Bekijk dan onze tips!

Boomkroonpad

In de winter is het heerlijk om te wandelen door het bos. Maar heb je dat wel eens van hogerop gezien? Het Boomkroonpad is een 125 meter lang pad dat door de toppen van de bomen op de Hondsrug loopt. Geniet van het prachtige uitzicht en ervaar de natuur op een heel nieuwe manier. Naast het hoge pad zijn er ook veel andere dingen te beleven in dit gebied, zoals een speelweide voor kinderen. Als je in de omgeving van de Hondsrug bent, dan is het Boomkroonpad een uitje dat je niet mag missen.

Ga op Eko-Tour

Wil je de natuur van écht dichtbij zien? Boek dan eens uitje bij Eko-Tours! Zij organiseren tours met gids door de Drentse natuur. Met een stil (en milieuvriendelijk) elektrisch voertuig trek je de natuur in om alles van dichtbij te zien. Wat avontuurlijker ingesteld? Huur dan een elektrische Eko-Bike of Chopper en ga samen op pad. De routes van Eko-Tours nemen je mee langs de mooiste plaatsen. 

Trek er zelf op uit!

Het blijft in de winter erg leuk om gewoon zelf op pad te gaan. Trek je wandelschoenen en je warme jas aan, pak je rugzak en trek er op uit. Villapark de Hondsrug ligt midden in de natuur, dus in no-time sta je tussen de bomen. Wat dacht je ervan om een sneeuwpop te maken? Voor jou is dit nostalgisch, en voor kinderen is het natuurlijk enorm leuk om de grootste pop te bouwen. Geen sneeuw? Ga in het bos op zoek naar winterplanten of verborgen holletjes en leer hoe de natuur in de winter verandert. En als het buiten toch iets te koud voor je is, kun je natuurlijk altijd binnen een leuk bordspelletje erbij pakken. Een kop warme choco erbij en de gezelligheid is compleet. 

Zin gekregen in vakantie? Boek dan nu een vakantieverblijf in Drenthe bij Villapark de Hondsrug en laat de voorpret beginnen. Wij zien ernaar uit jullie te verwelkomen.

Bekijk de mooiste vakantiehuizen in de winter

De zekerheid van: